Curtea Supremă obligă Fiscul la plata de dobânzi în valoare de 2 milioane de lei către Rafinăria Steaua Română

| 18 dec, 2013

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a consfințit dreptul societăţii Rafinăria Steaua Română S.A. la dobânzile solicitate şi a dispus obligarea ANAF la plata de dobânzi, după cum s-a menţionat şi în hotărârea instanţei europene. Suma totală este de 2 milioane de lei.

„Această sentinţă definitivă a Înaltei Curţi este consecinţa firească a hotărârii pronunţate de Curtea Europeană de Justiţie în speţa Rafinăria Steaua Română vs. ANAF. Decizia istorică din acest dosar a creat jurisprudenţa europeană care să îndreptăţească orice contribuabil care a înregistrat întârzieri în rambursarea de TVA de la stat să solicite plata de dobânzi pentru acele sume. În acest moment, avem mai multe dosare în instanţe cu speţe asemănătoare şi suntem încrezători că vom obţine rezultate similare. Pe termen lung însă, sperăm că eforturile noastre vor duce la îmbunătăţirea sistemului de rambursare de TVA în România, astfel ca societăţile comerciale să nu mai sufere amânări nejustificate în rambursarea de TVA, iar statul să nu mai fie pus în situaţia de a plăti dobânzi de întârziere şi să evităm şi infringementul legislaţiei europene în domeniu”, a declarat Dan Dascălu, Partener, D&B David şi Baias, cel care a condus echipa D&B din acest caz.

Echipa de avocaţi care a reprezentat societatea în acest caz este formată din Dan Dascălu, Partener D&B David şi Baias, coordonatorul departamentului de litigii fiscale, Andreea Cojocaru, Avocat Senior Coordonator, Ana Maria Iordache, Avocat Senior şi Mihail Boian, Avocat Asociat D&B David şi Baias.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ