Cutremur de 3,6 grade în Vrancea

| 01 mar, 20:55

Un cutremur de 3,6 gradea a avut loc, în noaptea de joi spre vineri, în județul Vrancea.

Un seism cu magnitudinea 3,6 pe scara Richter s-a produs vineri, la ora locală 00:11, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 89 de km, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Nehoiu (34km), Covasna (42km), Întorsura Buzăului(54km), Târgu Secuiesc (55km), Slanic-Moldova (57km).

În luna februarie 2019, în România au avut loc 30 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,2 şi 3,9 pe scara Richter.

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5 grade, unul în septembrie, iar un altul în decembrie.

Tag-uri: cutremur
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ