CUTREMUR în fotbal! Personaj care învârte MECIURI pe degete, în pericol de a fi ARESTAT

| 23 mar, 16:44

Parchetul spaniol a cerut 2 ani și 3 luni de închisoare pentru președintele clubului de fotbal FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, și 7 ani pentru predecesorul său Sandro Rosell, din cauza unor presupuse delicte fiscale legate de transferul atacantului brazilian Neymar în 2013, a indicat luni o sursă judiciară, potrivit AFP.

Parchetul Audienței Naționale din Madrid cere și o amendă de 22,2 milioane de euro pentru Barca. Bartomeu, Rosell și clubul sunt acuzați de delicte fiscale, iar lui Rosell i se impută și un delict de gestiune.

Judecătorul însărcinat să ancheteze transferul lui Neymar îi poate trimite acum pe Bartomeu și Rosell în fața tribunalului. Este o afacere care afectează profund Barca, într-un an în care vor avea loc alegeri la gruparea catalană.

Judecătorul Pablo Ruz a estimat în această lună că Barca, Rosell și Bartomeu s-au putut face vinovați de trei delicte de ordin fiscal. Potrivit lui, sumele plătite în 2013 pentru transferul lui Neymar se ridică la  83,3 milioane de euro, iar presupusa fraudă trece de 13 milioane de euro.

Potrivit lui Ruz, diferitele contracte utilizate pentru această operațiune "erau destinate să acopere sau să oculteze faptul că ele constituiau în realitate un cost superior pentru FCB", toate acestea pentru "a eluda sau a reduce ilicit plata către Tezaurul public".

Josep Maria Bartomeu a respins orice responsabilitate când a fost audiat de magistrat la mijlocul lui februarie.

FC Barcelona a reacționat la finalizarea anchetei judecătorului, afirmând că "nu împărtășește" viziunea acestuia asupra dosarului. Clubul consideră că drepturile apărării au fost încălcate în această afacere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ