Dacă Iohannis a venit așa la exemenul vieții sale, oare cum mergea la cursuri?

| 12 noi, 2014

Pentru a folosi o metaforă, diferența dintre prestațiile celor doi candidați este cea dintre doi elevi ascultați de profesor la tablă.

Dezbaterea de marți seară a demonstrat fără drept de apel cât de slab este Klaus Iohannis atunci când vine vorba atât despre comunicarea publică și cât din punctul de vedere al pregătirii sale pentru funcția supremă în stat. Acest ultim element este important din moment ce o dezbatere electorală este în egală măsură despre candidați și prestația lor în public cât și despre programe bazate pe cifre și propunerile aferente făcute de ei.

Astfel, chiar dacă ignorăm prestația lamentabilă a lui Klaus Iohannis în ceea ce privește comunicarea publică, rămânem totuși cu modul în care liderul ACL a venit complet nepregătit la poate cel mai important examen din cariera sa politică. Pe cale de consecință, prestația lui Victor Ponta a fost net superioară în raport cu încercările frivole ale lui Klaus Iohannis de a se impune în cadrul confruntării de marți.

Pe durata întâlnirii Klaus Iohannis a demonstrat că nu a știe câți români sunt în Germania, nu a venit cu nicio propunere pentru a îmbunătăți procesul de vot de acolo , nu a putut spune câți pensionari sunt în România sau care este pensia medie a acestora și nici care a fost valoarea inflației sau cu cât a crescut economice anul trecut. Chiar și atunci când a încercat să vină cu informații scurte și la obiect, liderul ACL nu a făcut decât să greșească în ultimul hal, încurcând articole din Constituție și dând cifre fanteziste despre cât de mulți sunt românii din străinătate pe al căror umăr plânge atât de tare.

În timp ce Iohannis venea cu date generale și cu platitudini pe care le-am mai auzit, Victor Ponta și-a susținut afirmațiile cu date verificabile, vorbind scurt și la obiect despre ce s-a făcut până în prezent și ce se va face și în viitor. De fapt, premierul a dovedit marți seară că dintre cei doi contracandidați rămași în cursă el este cel mai bine pregătit pentru funcția supremă în stat.

Pentru a folosi o metaforă, diferența dintre prestațiile celor doi candidați este cea dintre doi elevi ascultați de profesor la tablă. Dacă Victor Ponta s-a comportat precum un elev eminent, care știe despre ce vorbește și își bazează afirmațiile pe fapte, Klaus Iohannis a făcut figură de corigent.

Efectul este cu atât mai devastator cu cât consultanții lui Klaus Iohannis au mizat din greu pe imaginea sa de etnic german serios și pe mitul profesorului de fizică care s-a transformat în edil de excepție și care poate schimba acum România. Însă, marți seară candidatul ACL a reușit performanța negativă de a demonstra electoratului că realitatea este mult diferită de mitul creat în jurul domniei sale.

Domnul Klaus Iohannis a fost profesor de fizică, până să intre în politică el predând elevilor una din cele mai exacte științe din cele studiate în școală. Acest fapt nu s-a văzut deloc marți seară, el fiind spulberat de forța argumentelor aduse de cotracandidatul său și părând ca un biet diletant care nu are ce căuta în lupta pentru Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 2014
miha
INFORMATII
OFERTA ATRACTIVA DE JOB-LUCRAND DOAR 3 ORE PE ZI DE LA CALCULATORUL TAU DE ACASA CONECTAT LA INTERNET POTI CASTIGA CEL PUTIN 300 DOLAARI PE LUNA.OFERTA ESTE VALABILA PENTRU TOATE ZONELE TARII.PENTRU MAI MULTE DETALII TRIMITE”INFO” LA ADRESA [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ