După ce au pierdut dezbaterea, iohannisto-băsiștii caută scuze şi găsesc explicaţii

| 12 noi, 2014

Conform unor lideri de opinie afiliați Cotroceniului, Klaus Iohannis ar fi fost nici mai mult nici mai puțin decât victima unei abordări agresive care l-ar fi avut prtoagonist, chipurile, pe Victor Ponta.

După dezbaterea Ponta-Iohannis de marți seară găzduită de Realitatea TV, pierdută net de prezidențiabilul ACL, o parte a analiștilor și a jurnaliștilor care au analizat pe îndelete prestația celor doi canidați au încercat să acrediteze un scenariu cel puțin dubios. Mai precis, conform unor lideri de opinie afiliați Cotroceniului, Klaus Iohannis ar fi fost nici mai mult nici mai puțin decât victima unei abordări agresive care l-ar fi avut prtoagonist, chipurile, pe Victor Ponta.

Citeşte şi: CINE A CÂŞTIGAT DEZBATEREA TELEVIZATĂ. Ponta - mereu pe fază, Iohannis - total nepregătit

O astfel de concluzie este în sine descalificantă pentru cei ce o emit. Se pot spune multe despre deulul Ponta-Iohannis de marţi seară, însă propagarea tezei conform căreia candidatul ACL ar fi fost victima unui discurs agresiv practicat de Victor Ponta este dovada unei propagande care nu are nimic în comun cu ceea ce s-a întâmplat în realitate.

Dezbaterea de la Realitatea TV a fost probabil una dintre cele mai soft confruntări prentru președinție, mai ales dacă o raportăm la ceea ce s-a întâmplat în 2004 și 2009. Desigur, la fel de adevărat este că vorbim despre o confruntare cu o miză electorală foarte mare, nu despre o întâlnire la care au luat parte doi militanți pacifiști. Cu alte cuvinte, o confruntare electorală presupune schimburi de replici și un dialog pe marginea unor teme. Că unii analiști confundă modul persuasiv în care Victor Ponta și-a prezentat ideile, dublate de argumente solide, cu un așa-zis registru agresiv denotă strict o problemă gravă de interpretare/raportare.

Citeşte şi: CINE va modera REVANŞA dintre Iohannis şi Ponta

Cel mai comod pentru Klaus Iohannis și pentru staff-ul său de a-și explica prestația submediocră în cadrul dezbaterii de la Realitatea TV este acela de a da vina pe contracandidat. Poate că o astfel de explicație ține în interiorul ACL, dar cu siguranță nu poate avea trecere în rândul electoratului care a constatat distanța imensă care îi separă pe cei doi prezidențiali. În timp ce Victor Ponta a dovedit competență și expertiză care îl recomandă pentru cea mai înaltă funcție în stat, Klaus Iohannis a părut debusolat și mai ales nepregătit pentru o dezbatere pe teme ce țin de fișa postului unui președinte.

Așadar, chiar dacă prezidențiabilul ACL își linge rănile și probabil caută vinovați în alte părți, este de necontestat că cel mai puternic adversar al lui Klaus Iohannis este el însuși. Pe toată durata campaniei electorale, în emisiuni TV, în interviuri, în discursuri publice și cel mai recent într-o confruntare directă cu Victor Ponta, liderul ACL a demonstrat vulnerabilități și carențe ce nu pot fi acceptate la un lider care pretinde să fie președintele românilor.

Citeşte şi: SONDAJ NOU! Cum s-a schimbat opţiunea românilor ÎN FUNCŢIE DE VÂRSTĂ şi PE REGIUNI după prima dezbatere

Fără îndoială că cei care se uită în urmă cu regret în aceste momente sunt liberalii care au girat în primăvară puciul din partid care a dus la înscăunarea lui Klaus Iohannis ca președinte al PNL și ”ungerea” sa ca prezidențiabil în locul lui Crin Antonescu. Deși aveau un candidat viabil pentru prezidențiale, liberalii au mizat pe un cal necâștigător. După 16 noiembrie, când votul românilor va consfinți oficial înfrângerea lui Klaus Iohannis, se anunță vremuri extrem de tulburi în PNL și în ACL, iar prezidențiabilul dreptei va reveni la statutul său de simplu primar, cu probleme de incompatibilitate, al municipiului Sibiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 2014
Claudiu
Eu am urmarit emisiunea cu sonorul oprit, nici nu stiu despre ce s-a discutat. Din ceea ce am vazut, Johannis nici nu clipea, niciun muschi nu se clintea pe fata lui, era perfect calm, perfect stapan pe el, nu afisa nicio emotie. Privire rece tot timpul, chip inflexibil, calm total. Pe chipul lui Ponta se perindau emotiile de la o secunda la alta. Totul se citea pe fata lui Ponta. Acu era cu ochii pe hartii, acu era cu ochii la Johannis. Parea ca lupta tot timpul cu emotiile. Acu un zambet fortat, acu o grimasa ciudata (amestec de teama, surpriza, nemultumire, multumire, ironie, satisfactie, insatisfactie, etc). Impresia mea finala despre Johannis: calm si perfect stapan pe sine, ca un robot uman. Ponta: incercat mereu de toata gama de emotii. De discutat, nu stiu ce s-a discutat la acea emisiune, pentru ca a fost oprit sonorul.
12 noi, 2014
shobolanelnemztesc
esti din alt film si tu...
vezi ca in ziua alegerilor sa ajungi tot pe avarii la sectia de vot ca esti praf ca si sustinatorul propus..cum ar fi spus altcineva mai inteligent decat noi era ca in jocurile cand se inchideau conversatiile in...-nt!mai bine ca nu vrei sa recunosti totusi ce ai si ascultat asa erai un motanel cumintik care o ardeai pe brifcor in fata tv!!Sa nu mai auzim despre tine!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ