Dacă nu a reușit să intre la Justiție, Norica Nicolai dă admiterea la Ministerul Transporturilor?

| 21 aug, 2013

Nici Norica Nicolai nu stă mai bine, chiar dacă în cazul ei nu vorbim despre DNA, ci despre amintirea scandalului cu ”nepoțica” în urma căruia a rămas fără portofoliul Justiției, pentru care fusese propusă la începutul anului 2008.

După ce Ovidiu Silaghi a fost forțat de acțiunea DNA să își retragă candidatura pentru Ministerul Trasporturilor, liberalii se văd nevoiți să găsească un alt posibil candidat pentru acest portofoliu.

De la bun început trebuie observat că acțiunea DNA pare să-i fi luat pe nepregătite pe subordonații lui Crin Antonescu, preocupați probabil, asemenea șefului lor ierarhic, mai mult de vacanță decât de găsirea unor nume potrivite pentru a rezolva situația de interimat de la șefia Transporturilor. Altminteri este greu de explicat de ce, deși Traian Băsescu își exprimase deja public opoziția față de Ovidiu Silaghi, liberalii nu au avut o propunere de rezervă, pe care să o înainteze în secunda doi după anunțul retragerii fostului ministru. Guvernarea nefiind însă în aceste zile toride decât o grijă secundară pentru liberali, PNL a fost prins încă o dată pe picior greșit și a fost incapabil să furnizeze rapid un înlocuitor pentru Ovidiu Silaghi.

Mai rău este însă că PNL pare să nu fi învățat nimic din episodul Silaghi și, după cum arată bursa zvonurilor, se pregătește să facă o nominalizare la fel de vulnearbilă ca și cea precedentă pentru portofoliul Transporturilor. Astfel, din informațiile existente la acest moment, se pare că pe lista scurtă din care PNL ar urma să aleagă duminică persoana pe care o va propune pentru a conduce acest Minister s-ar afla nume precum Teodor Atanasiu, Norica Nicoalai sau Cristian Ghibu.

Or, niciunul dintre aceste nume nu este fără pată. Teodor Atanasiu spre exemplu, este cercetat în dosarul fraudelor la referendum, iar Cristian Ghibu, secretar de stat la Transporturi, are la rândul său probleme cu justiția, fiind acuzat de DNA în scandalul licenţelor de transport, spun surse de presă.

Nici Norica Nicolai nu stă mai bine, chiar dacă în cazul ei nu vorbim despre DNA, ci despre amintirea scandalului cu ”nepoțica” în urma căruia a rămas fără portofoliul Justiției, pentru care fusese propusă la începutul anului 2008. Atunci, Băsescu nu s-a sfiit să invoce incidentul din Parlament, când ruda doamnei Nicolai s-a substituit senatoarei, votând în locul acesteia, și a trântit fără drept de apel propunerea pe care i-o înaintase Călin Popescu Tăriceanu. Și, chiar dacă de la acel moment penibil din Senatul României au trecut șase ani, este firesc să te întrebi ce l-ar împiedica pe Băsescu să o respingă încă o dată pe Norica Nicolai dacă îi va fi propusă, pornind de la același argument.

Desigur, nu putem ști care va fi până la urmă propunerea liberalilor. Dar, privind la numele care circulă pe bursa zvonurilor nu poți decât să tragi altă concluzie decât că PNL este ori sinucigaș, ori nu are efectiv de unde alege. Fiindcă dacă îl va nominaliza pe vreunul dintre cei trei, este aproape o certitudine că Traian Băsescu nu va ezita să le aplice o corecție, respingând cu hăhăieli propunerea. De pierdut va avea însă guvernarea, care va trebui să meargă mai departe cu un unul dintre ministerele cheie în blocaj.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 aug, 2013
ramona
Pentru a nu incetini aceasta guvernere excelenta USL ar trebui sa propuna oameni integri ,e chiar asa de greu?
21 aug, 2013
Clubul de rugby
:))
Doamna Udrea, dar se poate? Toată lumea știe că n-a fost om mai integru decât mătăluță, acolo la turism. Cât spuneai că ai ”absorbit” din fondurile alea europene? Vezi că nemții nu te uită nici pentru un eurocent și cică nu se justifică mai bine de 500 de milioane de euro. Nu e bine, doamna castor :P
21 aug, 2013
ELENA
Oare dupa d-nul Basescu si sustinatorii lui mai exista oameni integri?
Ministerul Transporturilor ascunde multe lucruri ce nu trebuiesc descoperite si cunoscute.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ