Dacă Parchetul Militar nu l-a vrut, Parchetul General a preluat dosarul Vişinescu

| 09 aug, 2013

Evoluţia dosarului în justiţie se anunţă a fi sinuoasă, în condiţiile în care, înainte de a vorbi despre răspunderea în faţa legii a lui Alexandru Vişinescu, este necesară stabilirea unui punct de vedere juridic în care să se evalueze în ce măsură a intervenit sau nu prescripţia faptelor.

În urma presiunii mediatice în cazul Vişinescu, dosarul va fi instrumentat de Parchetul General, care a anunţat că a preluat dosarul torţionarului. IICCMER a trimis către procurori prima sesizare privindu-l pe torţionar. Sesizarea penală a fost trimisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti. Cauza a fost declinată la Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar acum Parchetul General a dispus preluarea dosarului la Secţia de Urmăriri Penale.

Evoluţia dosarului în justiţie se anunţă a fi sinuoasă, în condiţiile în care, înainte de a vorbi despre răspunderea în faţa legii a lui Alexandru Vişinescu, este necesară stabilirea unui punct de vedere juridic în care să se evalueze în ce măsură a intervenit sau nu prescripţia faptelor. Parchetul a anunţat şi că va analiza din punct de vedere juridic dacă în cazul lui Vişinescu a "în ceea ce priveşte încadrarea juridică a faptelor şi eventuala incidenţă a normelor privind prescripţia, acestea pot fi analizate numai după efectuarea de cercetări în cauză", se precizează în comunicatul PG.

Este evident că justiţia din România nu poate trata cazul Vişinescu într-un registru superficial şi nici nu-l poate tergiversa. Atenţia naţională şi internaţională este aţintită asupra cazului Vişinescu şi presiunea asupra justiţiei va fi indubitabil foarte mare. Prin urmare, autorităţile care vor instrumenta această speţă se vor afla în situaţia de a clarifica în cel mai scurt timp dosarul torţionarului.

Dincolo de implicaţiile juridice ale cazului, în planul imaginii se poate vorbi despre o adevărată vânătoare de vrăjitoare comuniste. Cu siguranţă, cazul Vişinescu este foarte mediatizat în România post-decembristă, iar presiunea publică este amplificată şi de faptul că, în cei peste 23 de ani de la revoluţia din 1989, justiţia din România nu a bifat rezultate notabile în condamnarea abuzurilor petrecute sub regimul comunist.

Trebuie însă amintit că Alexandru Vişinescu a împlinit vârstă de 88 de ani, iar având în vedere modul în care trenează dosarele în justiţia din România nu ar fi exclus ca dreptatea divină să vină înaintea celei lumeşti. Nu pentru că torţionarul Vişinescu ar avea vreun Dumnezeu, ci pentru că vârsta biologică s-ar putea să-şi spună cuvântul în viitorul nu foarte îndepărtat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ