Dacia anunță că activitatea uzinelor de la Mioveni a fost reluată după atacul cibernetic

| 15 mai, 10:15

Activitatea Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost reluată în mod normal, luni dimineață, după înlăturarea efectelor atacului cibernetic de la sfârșitul săptămânii trecute.

"Luni, 15 mai, la ora 7,00, activitatea platformei industriale Dacia Mioveni a fost reluată în mod normal, urmare a mobilizării și reactivității echipelor noastre. Toate sistemele informatice ale Grupului Renault România funcționează normal și sunt securizate", se precizează într-un comunicat transmis de Direcția Comunicare din cadrul Grupului Renault România.

Conform aceleiași surse, întreruperea temporară a activității a fost necesară pentru a proteja compania de efectele atacului cibernetic.

"După ce, vineri, 12 mai, virusul informatic Ransomeware a afectat Groupe Renault, situația este acum sub control. Au fost întreprinse imediat o serie de măsuri proactive, cum ar fi suspendarea temporară a activității industriale pentru a stopa răspândirea virusului și a proteja Grupul. Acest atac cibernetic a avut loc în diferite țări, diferite sectoare de activitate și companii", se menționează în comunicat.

Activitatea a fost întreruptă parțial, sâmbătă, la Uzinele Dacia de la Mioveni, în urma unui atac cibernetic ce a afectat unele dintre sistemele informatice.

"O parte a activității de producție a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncționalități ale sistemelor informatice și mai mulți angajați au fost trimiși înapoi la domiciliu, în cursul dimineții de sâmbătă, 13 mai. Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncționalităților care, la o primă vedere, sunt o consecință a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global", au anunțat atunci reprezentanții producătorului auto.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ