Dacia va avea un concurent serios! Opel vrea să lanseze un model low cost pentru piaţa europeană

| 11 sep, 2014

Grupul american General Motors va intra anul viitor pe segmentul de piaţă entry-level din Europa cu o linie de modele low-cost lansate sub brandurile sale Opel şi Vauxhall, pentru a înlocui locul lăsat liber ca urmare a deciziei grupului de a retrage marca Chevrolet de pe piaţa europeană, transmite Reuters.

Deoarece brandul Chevy nu a reuşit să se impună în Europa, General Motors şi-a concentrat resursele pe extinderea brandurilor sale europene. Maşina de familie cu cinci uşi va fi vândută la preţuri începând cu 10.000 de euro şi va fi lansată în vara lui 2015, sub marca Opel Karl în Europa şi Vauxhall Viva în Marea Britanie, a anunţat joi Opel, divizia din Europa a GM.

Lungimea modelului Karl va fi mai redusă decât a noului Opel Corsa, dar uşor mai mare decât maşina de oraş Opel Adam.

Karl-Thomas Neumann, directorul general al Opel, declara într-un interviu acordat în iulie publicaţiei britanice 'Financial Times' că GM intenţionează să intre pe segmentul de piaţă entry-level din Europa cu o linie de modele low-cost, în încercarea de a recupera o parte din cota de piaţă pierdută în faţa rivalilor care oferă maşini mai ieftine.

'Dacia este un lucru minunat. Cu siguranţă GM nu este Dacia, însă acest segment de piaţă entry-level este foarte interesat. Sunt de admirat. Cu siguranţă suntem interesaţi de acest segment', a afirmat Karl-Thomas Neumann.

Dacia, companie controlată de Renault, a devenit cel mai valoros activ din Europa al grupului francez. Vânzările de autoturisme şi SUV Dacia au crescut cu 61% în ultimii doi ani, pe fondul unei pieţe auto europene care a scăzut.

Neumann a dezvăluit că GM are în vedere un mic SUV şi un model compact mai mic decât Opel Astra la preţuri similare cu cele ale modelelor Dacia, în cadrul strategiei sale de tranziţie spre segmentul entry-level. Cu toate acestea, Neumann a precizat că relansarea Opel este principala prioritate a grupului auto american GM.

Majoritatea constructorilor auto de masă, Fiat, PSA Peugeot Citroën şi Ford, au avut probleme în ultimii şase ani pe piaţa din Europa, în condiţiile în care consumatorii s-au reorientat spre opţiuni mai ieftine de la Dacia sau constructorii sud-coreeni Hyundai şi Kia.

În anul 2008, mărcile GM controlau 10,4% din piaţa auto din Europa, în timp ce Dacia, Hyundai şi Kia aveau împreună 4,9%. În prezent mărcile low cost controlează 9,1% din piaţă iar GM 7,9%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Tag-uri: dacia, fiat, GM, Opel
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ