Guvernul repară o nedreptate veche de 25 de ani: despăgubirea celor care au depus la CEC bani pentru o Dacie

| 28 iul, 2014

A venit și rândul celor 2.000 de români care visau să conducă o Dacie înainte de 1989 și și-au depus în acest scop economiile la CEC, să-și găsească dreptatea.

După 25 de ani de așteptare, cele 2.000 de persoane nu vor primi Daciile mult râvnite pe vremea lui Nea Nicu, dar cel puțin își vor recupera banii. Ministerul Finanțelor Publice va emite titluri de stat pentru despăgubirea celor care au constituit depozite la CEC pentru achiziționarea de autoturisme, pe care le-au transferat după 22 decembrie 1989 la BRD și nu pot prezenta documente doveditoare care să ateste data constituirii depozitelor. Emisiunea de titluri de stat va avea loc pe 11 august 2014, cu scadența în data de 3 septembrie 2014, iar titlurile de stat sunt nenegociabile și nepurtătoare de dobândă. Valoarea nominală individuală a fiecărui titlu este egală cu valoarea individuală a despăgubirii, calculată de BRD, pe numele fiecăruia dintre deponenți.

Citeşte şi: Dacia spulberă concurenţa în Germania

Vor fi despăgubite persoanele fizice care au constituit depozite la CEC până la data de 15 februarie 1992, pentru achiziționarea de autoturisme, le-au transferat ulterior la BRD și nu pot prezenta actele doveditoare pentru data constituirii depozitului la CEC. Despăgubirile sunt calculate de la data transferului la BRD și până la 31 decembrie 2013.

La data scadenței titlurilor de stat, MFP le va răscumpăra prin plata către BRD a sumelor reprezentând valoarea nominală a titlurilor de stat.

De ce a fost nevoie de 25 de ani pentru a se acorda cele aproximativ 2000 de despăgubiri? asta ar trebui întrebați cei care au condus România între 2008 și 2012, având în vedere că există încă din 2007 o OUG care prevede acest lucru și care a fost modificată în februarie 2014, astfel încât să îi includă pe toți cei care și-au depus banii la CEC și BRD pentru un automobil. Iată că în mai puțin de 6 luni de la adoptarea respectivei legi, Guvernul a emis o HG prin care vor fi acordate despăgubirile, iar începând cu luna septembrie, 2000 de persoane își vor recupera banii depuși în urmă cu 25 de ani.

Citeşte şi: Dacia se află în topul mărcilor auto pe piaţa din Franţa în primul semestru

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ