Dacian Cioloș, declarații cruciale pentru români. Prioritățile și așteptările României de la summitul NATO

| 08 mar, 17:57

Premierul Dacian Cioloș a susținut o declarație de presă comună cu șeful NATO, Jens Stoltenberg.

„Anul trecut, am vizitat unitatea NATO de la București, una din cele mici șase baze pe care le desfășurăm în Europa centrală și de est. Aceasă baza va asigura că trupele NATO se vor desfășura rapid în România dacă e nevoie.(…) Recomand României să își crească cheltuielile bugetare pentru apărare. Această măsura e deosebit de importantă pentru țările noastre. (...) O alianță puternică e baza esențială pentru un dialog  mai eficace cu Rusia. Lucrăm pentru a restaura previzibilitatea în relațiile noastre cu Rusia și transparența în activitățile noastre militare. (…) Avem nevoie de mai multă aparare cât și de mai mult dialog”, a declarat Jens Stoltenberg. 

„Am subliniat prioritățile și așteptările României de la summitul NATO de la Varșovia. Sperăm să vedem o întărire a prezenței NATO pe flancul estic. România e gata să se angajeze într-un mod foarte concret inclusiv pentru resurse pentru întărirea prezenței NATO pe flancul estic. (...) Am discutat despre angajamentul României în dotarea armatei.(...) Aceste resurse care se adaugă la resursele pe care alte state membre ale NATO le mobilizează. Am discutat și despre întărirea cooperării dintre NATO și UE”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ