Dacian Cioloș: Important este acum să nu blocăm activitatea ministerului Sănătății

| 10 mai, 14:40

Premierul Dacian Cioloș a declarat marți că în acest moment este important ca activitatea de la ministerul Sănătății să nu fie blocatîă după demisia lui Patriuciu Anchimaș-Cadariu de la conducerea ministerului. Șeful Guvernului, care asigură în această perioadă interimatul la Sănătate, a precizat că va găsi în curând o persoană care să preia acest protofoliu.

Întrebat cât de greu este să găsească un înlocuitor la Sănătate, Cioloș a declarat: ”O să găsim. Important este în acest moment să nu blocăm activitatea ministerului și mai ales anumite decizii care trebuie luate pentru faptul că căutăm un ministru. De aceea am decis să îmi asum această responsabilitate în următoarele zile. În paralel cu căutarea unui ministru care sper să aibă credibilitatea sistemului, să putem continua cu deciziile care trebuie luate cu privire la situația dezinfecțiilor din spitale și alte lucruri pe care vreau să le pregătim și care vor intra în mandatul viitorului ministru. Anumite modificări de acte normative care să aducă mai multă claritate și transparență în ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate și dacă e posibil, chiar de a închide anumite găuri negre”.

Referitor la acuzațiile lansate de Cadariu la adresa lui, cum că ar face jocurile unor grupuri de interese, Cioloș a precizat: ”Eu îl cunosc foarte bine și am încredere în ceea ce spune și că ceea ce spune o face argumentat. Dacă aici are elemente precise, sunt autorități publice care au resposabilități în acest domeniu care pot fi informate de acest lucruri. Nu cred că a spus un moment domnul Cadariu că eu apăr grupuri de interese. Dacă a spus aceste lucruri, să ne spună exact care sunt aceste grupuri. Dânsul știe foarte bine care a fost obiectivul nostru la instalarea acestui Guvern, la ministerul Sănătății”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ