Dacian Cioloș: ”USR PLUS va definitiva săptămâna viitoare listele pentru alegerile parlamentare”

| 12 oct, 21:09

Alianţa USR PLUS va definitiva listele pentru alegerile parlamentare în cursul săptămânii viitoare, a declarat, sâmbătă, la Braşov, europarlamentarul Dacian Cioloş. El a adăugat că listele „nu sunt decise la nivel central, de şefii celor două partide, candidaţii nefiind puşi cu mâna într-un birou, ci sunt rezultatul unui proces intern” de selecţie, potrivit Agerpres.

 

„Noi am decis fuziunea USR şi PLUS în vară, însă, din punct de vedere procedural, până la finalizarea procesului juridic al fuziunii, trebuie să respectăm statutele celor două partide, pe baza cărora funcţionăm, astfel încât avem procese specifice USR şi PLUS de selecţie, dar şi unul comun, ambele (...) cu implicarea membrilor la nivel local. Avem candidaturi depuse, există colegi care şi-au făcut şi campanie internă (...), iar astăzi avem adunări generale ale delegaţilor, care votează aceste candidaturi şi, în cursul săptămânii viitoare, vom fi în măsură să finalizăm listele şi ordinea pe acestea”, a spus Cioloş.
El a precizat că, la întocmirea listelor, nu se va ţine cont de rezultatele obţinute de filiale la alegerile locale, ci de „profilul” candidaţilor, de modul în care aceştia reuşesc „să convingă colegii”, însă toţi cei desemnaţi vor trebui să treacă de criteriile de integritate.
„Poate vom face un filtru ca să ne asigurăm, mai ales, că toţi candidaţii respectă criteriile de integritate prevăzute de statutele celor două partide, de protocolul Alianţei, dar, altfel, deciziile sunt luate prin implicarea membrilor la nivel local”, a spus liderul USR PLUS.
Primarul ales al municipiului Braşov, Allen Coliban, care a câştigat în 2016 un mandat în Senat, a menţionat că alegerile parlamentare sunt primele pe care USR PLUS le parcurge pentru a doua oară şi, la fel ca în 2016, listele sunt stabilite pe baza votului membrilor, fiind „un festival al democraţiei”.
„Faptul că suntem două entităţi care am fuzionat nu a împiedicat acest proces, iar, de la nivel central, a existat mesajul către filiale: aveţi toată libertatea să discutaţi, să negociaţi, numai să ducă la o reprezentativitate a ambelor organizaţii. Deci există această libertate pentru filiale să îşi stabilească unii candidaţi pe care consideră că îi merită”, a spus Coliban.

 

Tag-uri: alianta, ciolos, fuziune, USR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ