Dacian Cioloş, după vizita la Spitalul de Arşi

| 25 noi, 10:58

Premierul Dacian Cioloş s-a aflat, miercuri dimineata, pe Calea Grivitei din Capitala, mai precis la Spitalul de Chirurgie Reparatorie si Arsuri, unde momentan se mai afla 11 dintre ranitii adusi la aceasta unitate medicala, dupa incendiul din “Colectiv”.

Premierul Dacian Cioloş a precizat că Ministerul Sănătăţii pregăteşte un program special pentru a putea acţiona "în mod specific" în astfel de situaţii.

"Am văzut câţiva dintre accidentaţii de la Colectiv, mai ales dintre cei care încep să se recupereze atât fizic cât şi psihic pentru că au trecut printr-o traumă profundă. Mă bucur să văd că lucrurile încep să o ia pe făgaşul normal. Am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii şi Ministerul pregăteşte un program anul viitor pentru arşi, pentru a acţiona în mod specific atunci când e cazul în astfel de situaţii", a declarat Dacian Cioloş la ieşirea de la Spitalul de Arşi.

Şeful Guvernului a menţionat că în următoarea perioadă se va discuta şi despre rambursarea costurilor legate de deplasarea răniţilor din Colectiv în străinătate.

"Urmează să decidem şi rambursarea costurilor cu cei deplasaţi în străinătate şi Ministerul Muncii va veni cu un ajutor pentru însoţitorii celor trataţi în România. (...) Am spus celor de la Ministerul Sănătăţii că eu sunt dispus să analizăm împreună cu doamna Răducu, de la Fonduri Europene, să facem linii prioritate de investiţii pentru spitale, în măsura în care şi ministerul se pregăteşte cu proiecte şi putem să le demarăm cât mai repede", a adăugat premierul.

Prim-ministrul a vorbit şi despre absorbirea fondurilor europene.

"Aceasta este drama. Avem fonduri şi din perioada 2007-2013 din care vom pierde câteva miliarde de euro şi avem nevoie de investiţii. Ceea ce trebuie, dincolo de bani, e implicare, coerenţă pentru a avea proiectele la timp, a fi bine pregătite, a fi gestionate în mod transparent şi nu cu alte interese pentru că altfel pierde toată lumea", a precizat Dacian Cioloş.

La peste trei saptamani de la drama care a rapit vietile a 60 de tineri si la aproape o saptamana de cand a preluat, oficial, prerogativele de sef al Guvernului, Dacian Ciolos s-a oprit, dimineata, la unitatea medicala, dorind sa stea de vorba cu pacientii, dar si cu medicii care se ingrijesc in permanenta de cei 11 raniti internati in acest spital, dupa incendiul devastator din 30 octombrie.

De altfel, la Spitalul de Arsi sunt ingrijiti cei mai multi raniti din randul celor peste 30 care se afla in continuare pe un pat de spital din Capitala. La plecarea de la unitatea medicala amintita, in jurul orei 10.20, Ciolos a precizat ca victimele “incep sa se recupereze, atat fizic, cat si psihic”, ca se bucura ca “lucrurile o iau pe un fagas normal”, dar si ca Guvernul urmeaza sa decida rambursarea costurilor pentru pacientii tratati in spitale din afara tarii, fie ca este vorba despre spitale din state membre UE sau nu.

În spitalele din Bucuresti si Ilfov au ramas in grija medicilor 39 de raniti, starea a zece dintre ei fiind grava si critica. Bilantul deceselor a ajuns la 60.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ