Dacian Cioloş către studenţi: Vă încurajez să vă implicaţi în societate

| 03 oct, 10:56

Premierul Dacian Cioloş i-a îndemnat, luni, pe studenţii care au participat la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj să se implice în comunitate şi să se formeze şi ca oameni ai societăţii.

'Sunteţi şi în perioada în care vă forjaţi conştiinţele, conştiinţa civică, conştiinţa individuală, conştiinţa individuală care acţionează într-o colectivitate. Aici doresc să vă încurajez ca dincolo de efortul pe care îl depuneţi să vă formaţi ca medici, ca specialişti în sistemul de sănătate, să nu ezitaţi să vă acordaţi timpul ca să vă formaţi ca oameni ai cetăţii şi oameni ai societăţii, pentru că România are nevoie mai mult ca oricând de oameni cu valori care să aibă curajul să facă şi spună ceea ce doresc să trăiască acum şi în viitor', a declarat Dacian Cioloş. 

El a mai spus că, mai mult ca oricând, 'e momentul să nu mai aşteptăm de la alţii să facă lucrurile în locul nostru, să nu mai aşteptăm doar de la liderii acestei societăţi', ci să ne implicăm fiecare. 

'Oamenii ca dvs, care doresc să-şi facă o carieră în România, au nevoie să se implice dincolo de profesia lor şi în viaţa cetăţii. (...) Încă o dată, vă încurajez mai ales să fiţi foarte activi atât din punct de vedere al luării de poziţii publice atunci când consideraţi că ele sunt justificate, dar şi ca implicare personală în acţiuni care să facă în aşa fel încât lumea noastră să fie una mai bună şi care să-i ajute şi pe cei din jurul nostru şi din jurul dvs să evolueze, să-şi schimbe mentalitatea şi să accepte că rigiditatea, rezistenţa şi teama la schimbare nu o să ducă niciodată la o lume mai bună', a mai spus Dacian Cioloş. 

Premierul Dacian Cioloş a participat, luni, la deschiderea noului an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca. Printre alţii, la eveniment a fost prezent şi Patriciu Achimaş, fostul ministru al Sănătăţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ