Dacian Cioloş: Pensiile se majorează cu 5% de la 1 ianuarie, iar TVA-ul scade la 20%

| 02 dec, 21:43

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri seară la România TV că proiectul de buget pentru anul viitor, prevede creşterea pensiilor cu 5%, scăderea TVA-ului cu patru puncte procentuale, la 20%, precum şi indexarea salariilor bugetarilor cu 10%.

Principalele declaraţii ale premierului Dacian Cioloş:

- eu am mai spus că legea bugetului l-am construit să includem deciziile anterioare şi referitoare la Codul fiscal şi la creşterile salariale de 10%.

- vom putea confirma după ce Parlament votează proiectul de buget. În proiectul de buget vor fi incluse deciziile luate de Parlament prin diferite acte normative. Eu ştiu de măririle salariale adoptate prin diferite acte normative

- acolo unde avem acte normative aprobate de Parlament le-am luat în considerare

- pensiile vor fi majorate cu 5%. Ceea ce a fost calculat în bugetului iniţial, am menţinut, nu pentru că aşa consideră PSD ci pentru că aşa e just. Eu vorbesc de decizii care au fost luate de Parlament. Nu ştiu de alte lucruri.

- când vom prezenta bugetul vom explica toate ele care au stat la baza calculelor. Ce pot să vă spun că pe investiţii nu vom scădea alocările bugetare ci mergem chiar cu majorări: cele din sectorul public, dar cred că măsurile din Codul Fiscal să încurajăm şi mediul privat.

- eu am vorbit de reformarea administraţiei nu pentru a concedia pe cineva ci pentru a crelte performanţa administraţiei. Nu vrem să reducem personal pentru a ne ieşi bugetul

- despre prezenţa la şedinţa solemnă a Senatului: Eu am spus când am fost investit că Guvernul acesta chiar dacă nu are o majoritate definită, guvernul va trebui să lucreze cu Parlamentul. Vom avea o atitudine de respect şi conlucrare. Mi se pare un gest de minim respect pentru o ceremonie dedicată Zilei Naţionale. Nu e nicio altă decizie ascunsă.

- Nu mă interesează să mă prezint la alegerile din 2016. Vreau să-mi duc la bun sfârşit mandatul. Eu nu fac gesturi pentru a câştiga voturile cetăţenilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 23:27
sorin
Castiga bani pe internet!
Castiga bani pe internet! Cel mai avansat curs care te invata online si GRATUIT cum sa castigi bani! Castiga bani pe internet si bucura-te de o viata prospera! Cursul dureaza cateva zile si este foarte clar si simplu de inteles. Castiga bani pe internet! Cand vrei cu seriozitate cursul, cere informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ