Dacian Cioloş: Regret decizia Parlamentului în privinţa modului în care se tratează plagiatele

| 12 oct, 10:12

Primul ministru Dacian Cioloş a făcut declaraţii la Palatul Victoria, înainte de şedinţa de guvern de astăzi.

Declaraţii Dacian Cioloş:

-Vom stabili astăzi un tarif maximal pe kilometru pentru toate localităţile, pe elev. E important, pentru că sunt mulţi elevi care fac naveta în România, rata abandonului şcolar este în continuare mare, am luat mai multe măsuri pentru a o reduce.

-Astăzi susţin concursul pentru posturile de directori în şcoli circa 9.000 de profesori, în condiţiile în care nu a mai fost organizat un concurs din 2008. E foarte important ca politica partinică să iasă din şcoli. Acolo e nevoie de manageri cu o perspectivă clară. Acesta este obiectivul acestui concurs. Am cerut Ministerului Educaţiei să-l organizeze foarte transparent, cu reguli clare, am cerut ajutor şi celorlalte ministere.

-Regret decizia parlamentului în privinţa modului în care se tratează plagiatele. Luasem nişte măsuri pentru un cadru clar şi profesional de tratare a acestui plagiat. Nimeni nu contestă nevoia implicării directe a universităţilor. Dar avem nevoie şi de un cadru de recurs a deciziei universităţilor şi la nivel naţional, tocmai pentru a obiectiva aceste decizii. Avem şi foarte multe şcoli de doctorat în România şi gradul de tratare a unui doctorat diferă de la un caz la altul. Ministerul Educaţiei are în vedere o reevaluare a acestor şcoli. Cred că ar trebui făcută o legătură între autonomia universitară şi dreptul şi obligaţia universităţilor de a decide asupra plagiatelor şi reacreditarea pe care trebuie să o aibă tocmai pentru a ne asigura că această autonomie este asigurată într-un cadru clar, de legalitate, şi că există calitatea profesională şi ştiinţifică pentru a face acest lucru. Regret demisia domnului Barbu de la comisia CNATDCU, un profesionist, şi sper să găsim un echilibru instituţional în privinţa evaluării profesioniste a lucrărilor de doctorat. Nu o lege poate să decidă dacă o lucrare de doctorat este ştiinţifică sau nu, ci doar oameni profesionişti pot s-o facă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ