Daciana și Diaconu, poziții cheie în comisiile PE

| 08 iul, 2014

Europarlamentarii români se bucură de poziții cheie în comisiile Parlamentului European.

Datorită rezultatelor foarte bune înregistrate de Uniunea Social Democrată (USD), dar și datorită scorului uluitor obținut de candidatul independent Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare din mai, eurodeputații Daciana și Diaconu au fost aleși vicepreședinți în comisii diferite din legislativul Uniunii Europene.

Daciana Sârbu a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară (ENVI). Aceasta se află la cel de-al treilea mandat de europarlamentar, iar încrederea primită de la colegii săi din grupul Social-Democrat și de la Comisia ENVI, plus experiența dobândită de-a lungul anilor, au recomandat-o pentru acest post.

Eurodeputatul PSD este recunoscătoare pentru susținerea primită și a declarat că activitatea sa în această comisie se va baza în continuare pe promovarea stilului de viată sănătos și a educației nutriționale. Mai mult, Daciana va face parte și din Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European.

Iar „actorul politic” surprinză de la euroalegerile din acesta an – Mircea Diaconu - a reușit din nou încă o performanță neașteptată. Europarlamentarul candidat independent, acum membru al grupului ALDE, a fost ales vicepreședinte al Comisiei de cultură și educație din PE.

Mircea Diaconu s-a declarat încântat de noua poziție și a afirmat că se va ocupa de proiectele nefinalizate, printre care unul ce privește cinematografia. Totodată, acesta consideră că nouă funcție în legislativ este un punct strategic din care „poate să miște niște roți pentru cultura europeană.”

Din postura de candidat independent, Mircea Diaconu a fost ales deputat în Parlamentul European cu 6,81% din voturile electoratului, un procent mult mai bun decât alte partide din scena politică românească, precum PMP. Iar alianța PSD – UNPR – PC, ce a avut-o pe listă pe Daciana Sârbu, a câștigat alegerile cu un scor important de aproape 38%.

Citeşte şi: Daciana Sârbu, vicepreşedintele Comisiei de Mediu din PE, despre Roşia Montană

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iul, 2014
ferenczy stefanita
Pentru slugile de la Obiectivul coordonat de Famiglia Sultanescu,se pare ca este pe cale sa apara o noua Elena Ceausescu...
Este Daciana Sarbu,sotia lui Ponta
ordin de zi pe unitate:
Pentru ziarista de mucava Bran-Stan,comic vestit al jurnalisticii,faptul ca de exemplu Corina Cretu,tot de la PSD,este vicepresedinte al Parlamentului European,nu ar fi de lauda...sau macar de consemnat
este de lauda ca faci parte ca simplu membru dintr-o comisie sau ca esti vicepresedinte intr-o alta comisie...din zecile constituite
Slugarnicie ,fatarnicie si pupincurism...
de ,ce sa-i faci,Corina Cretu nu este nevasta de PM si fata de lider al senatorilor PSD...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ