Daciana Sârbu cere autorităților britanice apărarea medicilor români de atacurile extremiștilor

| 30 ian, 12:55

Eurodeputata Daciana Sârbu le-a scris forurilor medicale britanice și Ministerului Sănătății din Regatul Unit pentru a le solicita să i se alăture în demersul de condamnare publică a atacurilor extremiștilor la adresa personalului medical imigrant, printre care se numără și foarte mulți români, pe care le consideră incorecte și nemeritate, informează vineri un comunicat al PSD.

Daciana Sârbu, vicepreședintă a Comisiei pentru sănătate din Parlamentul European, reacționează astfel la afirmațiile recente ale lui Nigel Farage, liderul partidului naționalist UKIP, care a cerut ca toți medicii străini prezenți în Marea Britanie să fie obligați să susțină un test de limba engleză fiindcă 'nu o vorbesc prea bine' și a spus că este 'scandalos' faptul că proporția medicilor de origine britanică nu este mai mare și că 'nu pregătim suficiente asistente și medici la noi în țară'.

Citește și:  Daciana Sârbu, lobby în Parlamentul European pentru Timişoara - Capitala Culturală Europeană în 2021

'Ca membră a PE, dar și în calitate de cetățean român, sunt mândră de compatrioții mei care muncesc în spitalele și clinicile din țara dumneavoastră și e nedrept că ei au devenit ținta unor insulte și jigniri. Avem nevoie de ei în România, dar din moment ce opțiunea lor este de a munci și trăi în altă parte, ei merită să fie tratați corect și respectați acolo unde se află', arată eurodeputata în scrisoarea adresată Asociației Medicilor Străini din Marea Britanie (BIDA), Asociației Medicale Britanice (BMA) și Consiliului Medical General (GMC), precum și lui Jeremy Hunt, ministrul sănătății în cabinetul britanic.

Criticile îndreptate împotriva personalului medical imigrant sunt nemeritate și greșite, arătând o totală lipsă de apreciere pentru munca excelentă a medicilor și asistentelor proveniți din afara Regatului Unit, menționează eurodeputata PSD.

'În calitate de cetățean român, și beneficiar al experienței profesionale a medicilor și asistenților medicali din România, protestez față de aceste acuzații, care sunt îndreptate și împotriva medicilor și asistentelor din România care și-au lăsat familiile acasă și muncesc neobosit zi de zi în țara dumneavoastră. Ele se adăuga insultelor și atacurilor repetate la care a fost supusă întreaga comunitate românească din Marea Britanie în ultimii doi ani", a adăugat ea.

Daciana Sârbu le solicită autorităților medicale britanice să ia poziție "în mod public împotriva acestui tip de mesaje ofensatoare și xenofobe, care pot afecta imaginea publică a medicilor imigranți și pot influența, în mod nedrept, încrederea pacienților în aceștia'.

Potrivit eurodeputatei române, un număr de aproximativ 3.000 de medici și asistenți medicali pregătiți în România lucrează în acest moment în Marea Britanie.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ