Daciana Sârbu solicită CE să ia atitudine faţă de atacurile europarlamentarilor extremişti la adresa românilor

| 05 dec, 2014

Eurodeputata Daciana Sârbu a solicitat joi Comisiei Europene să adopte măsuri concrete şi o atitudine fermă de condamnare a atacurilor europarlamentarilor extremişti la adresa românilor şi a României, relevă un comunicat de presă al delegaţiei europarlamentare social-democrate române.

Într-o interpelare adresată executivului comunitar, Daciana Sârbu invocă exemplul Marine Le Pen, care 'nu iroseşte niciun prilej pentru a defăima România şi cetăţenii români, în special când este vorba de imigranţii români din Franţa'.

În acest sens, Comisiei Europene i-au fost solicitate măsuri pentru a descuraja mesajele extremiste care afectează proiectul european şi care vin chiar din interiorul instituţiilor europene.

Daciana Sârbu aminteşte de îngrijorările provocate de discursurile cu caracter antieuropean ale unor europarlamentari, construite pentru a servi intereselor acestora în contexte electorale naţionale, dar care au un efect profund distructiv la nivelul UE. 

Ea citează mai multe mesaje publice susţinute de Marine Le Pen, în care preşedinta Frontului National cataloghează Uniunea Europeana drept 'profund dăunătoare', 'un monstru antidemocratic' pe care vrea să îl 'distrugă'. 'Vreau să fac orice pentru a stopa integrarea europeană', afirma Le Pen într-un interviu, iar o declaraţie de presă a partidului sau arăta că 'deschiderea totala a pieţei muncii pentru cetăţenii romani şi bulgari este o aberaţie'.

Eurodeputata română mai cere CE să se pronunţe şi în privinţa 'statutului inferior' al cetăţenilor romani şi bulgari, sugerat explicit de mesajele unor europarlamentari extremişti precum Marine Le Pen şi Nigel Farage.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ