Daciana Sârbu către Preşedinţia letonă a UE: Nu ignoraţi problema obezităţii infantile!

| 22 ian, 12:56

În condiţiile în care unul din 3 copii între 6 şi 9 ani din Uniunea Europeană suferă de obezitate, am ajuns în situaţia în care, pe lângă necesitatea unei educaţii privind un stil de viaţă sănătos, se impune şi implementarea unor proiecte concrete pentru prevenirea obezităţii infantile, fenomen deosebit de periculos, cu implicaţii pe termen lung

Eurodeputata Daciana Sarbu, care este si vicepresedinta a Comisiei de Sanatate publica a Parlamentului European, a participat la discutiile din comisie cu ministrul sanatatii leton, solicitandu-i ca presedintia asigurata de acest stat sa trateze problema obezitatii infantile ca pe o prioritate.

Daciana Sarbu a subliniat ca, in ciuda faptului ca problema obezitatii infantile a devenit o tema prioritara pe agenda Uniunii Europene si larg dezbatuta la nivel national, multe dintre masurile si programele propuse au ramas doar pe hartie.

„Anul trecut s-a adoptat Planul de Actiune privind Obezitatea Infantila, agreat de toate statele membre. Exista peste 60 de angajamente punctuale asumate de statele membre si de Comisia Europeana, care includ proiecte concrete si foarte utile, precum: instruirea parintilor, cadrelor didactice si personalului medical pe teme de nutritie, asigurarea de facilitati gratuite pentru desfasurarea de activitati sportive in cadrul comunitatilor locale, sau sprijinirea cercetarii in domeniul obezitatii. Toate aceste angajamente trebuie sa inceapa sa fie aplicate urgent!”, a explicat Daciana Sarbu.

Eurodeputata a atras atentia asupra trendului crescator alarmant al numarului de copii care sufera de obezitate infantila si a accentuat nevoia de aplicare a unor masuri urgente de catre institutiile europene in acest sens.

„Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, prin Childhood Obesity Surveillance Initiative, in 2008, unul din 4 copii suferea de obezitate sau era supraponderal. In 2010, aceasta suferinta afecta unul din 3 copii intre 6 si 9 ani. Daca aceste proiecte raman pe hartie, va mai trece un an sau un mandat in care institutiile europene nu au facut nimic decisiv pentru a se lupta cu acest fenomen, iar cifrele vor continua sa creasca”.

CITEŞTE ŞI: Daciana Sârbu solicită CE să ia atitudine faţă de atacurile europarlamentarilor extremişti la adresa românilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 ian, 23:44
yehudy
stie daciana ce spune: victoras carlanul, pe langa faptul ca este infantil, a inceput sa devina obez:)
22 ian, 20:06
stefan gheorghe
Daciana Sârbu către Preşedinţia letonă a UE: Nu ignoraţi problema obezităţii infantile! - See more at: http://www.obiectiv.info/daciana-sarbu-preocupata-de-obezitatea-infantila-vezi-ce-apel-a-facut-catre-pre-edin-ia-letona-a-ue_64553.html#comentarii
nu stiam cum de te ai gasit cu Ponta........semanati extraordinar de mult , sinteti la fel......stii tu in ce sens
22 ian, 21:38
Gogaie
O fi si Daciada doctor precum ilustrul ei sot daca este vicepresedinta comisiei de sanatate publica. Sau a luat lectii de la cealalta "insotitoare" , cea a prietenului Mircea Badea, care si ea se furajeaza cu plante.
22 ian, 18:34
Mihaela
Cea mai cautata oferta de lucru
Cea mai cautata oferta de lucru a anului! Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Castig lunar 300 dolari. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected] Nu ezita. Mult succes
22 ian, 16:27
X si O
Cu o alocatie de 40 de lei pentru copil , de unde bani pentru o alimentatie echilibrata?
22 ian, 15:41
dan slugarescu
tara arde si baba se piaptana..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ