Daciana Sârbu, pentru Parliament Magazine: Interdicția clonării trebuie să se aplice și importurilor

| 12 iun, 10:40

Daciana Sârbu, vicepreşedintă a Comisiei de Mediu si Sanatate publica din PE, a semnat un articol pe una dintre temele cele mai fierbinti ale momentului în cadrul dezbaterilor europene - clonarea animalelor pentru hrană, publicat pe site-ul revistei The Parliament Magazine, care apare la Bruxelles.

Eurodeputata, care este şi raportor din partea socialiștilor pe subiectul clonării, a subliniat că rezultatele cercetărilor sociologice sunt destul de concludente şi relevă faptul că „europenii nu vor clonarea ca parte a procesului de producție a alimentelor pe care le consumă". De asemenea, Daciana Sârbu atrage atenţia asupra faptul că „vânzarea produselor astfel obţinute va încuraja această practică, desi, după cum sugerează dovezile, ea este împotriva voinței majorității oamenilor".

Potrivit eurodeputatei, „limitarea domeniului de aplicare a legislației doar în ceea ce priveşte primul animal clonat nu va stopa cererea de clonare. Urmașii lor transporta, de asemenea, gene "dezirabile", care au fost copiate în mod intenționat în timpul procesului de clonare".

„Trebuie să insistăm ca importurile să respecte aceleași standarde înalte pe care UE le-a stabilit pentru siguranța alimentelor și bunăstarea animalelor", a conchis eurodeputa.

Activitatea Dacianei Sârbu în ceea ce priveşte obiectul celei mai aprinse dezbateri de la Bruxelles, clonarea animalelor pentru hrană, datează încă din mandatul trecut, atunci când a fost raportor al grupului socialist în dosarul mai larg dedicat 'alimentelor noi'.

De asemenea, la sfârşitul anului trecut, Daciana Sârbu a elaborat un aviz prin care solicita reglementari europene puternice pentru siguranța alimentelor și o informare mai corectă a consumatorilor, iar în luna aprilie 2015 a a co-prezidat dezbaterea comună a comisiilor de Agricultura si Mediu din Parlamentul European, dedicată acestei teme.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iun, 15:22
vivi
nu inteleg de la ce v-ati luat . Chiar daca nu sunt fan Daciana sau PSD sau politician ,a zis niste chestii perfect normale. Uneori ma intreb daca problema adevarata nu sunt alegatorii nu alesii! Baai cititi intii articolul si dupa aia va dati cu parerea mai ales ca sunteti pe linga total si a articolului dar si al oricarui alt subiect.
12 iun, 13:51
cetatean
PLAGIATOAREA
ALT EXEMPLAR ODIOS.
12 iun, 11:35
Zoltan
Lamuriri suplimentare
As fii fost mult mai incantat de expßlicatii de genul: o deputata propulsata in PE pe cai obscure care,lasa sotul acasa in fruntea guvernului o fii si ea "Femeie usoara" pentru complectarea venitului sau este suficient veniturile sotului obtinute prin infractiuni de coruptie economica?
12 iun, 10:51
Dan Slugarescu Palada
se pare ca Elena Ceausescu,revine in forta...
cultul ei...
bine-ai revenit
progres Romania
12 iun, 11:23
Acneea Mihai
tipa asta este cea cu parintii plecati prin paduri,prin Moldova?
12 iun, 12:13
ioan rus
fata asta,a lui Sarbu,este plecata de multi ani in Europa
nu cred ca e fierar betonista
trimite bani acasa,casatorita nu e,ca vad ca poarta numele Sarbu
sunt curios cum ar putea fi catalogati,cu licenta,parintii sai?
astept raspuns la Digi...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ