Dăianu, BNR: Creşterea economiei va încetini la anul, dar nu e de rău augur

| 25 noi, 11:55

Vom asista la o încetinire a economiei României care nu este de rău augur deoarece pentru a avea o dinamică susţinută a economiei nu poţi miza doar pe consum, ai nevoie şi de investiţii, a spus astăzi Daniel Dăianu membru CA al BNR, în conferinţaEU COFILE, organizată de Alpha Bank şi BNR.

Dacă va exista o nouă recesiune în perioada imediată cauzele nu vor fi interne, ci externe, susţine membrul CA al BNR. „Un stimul fiscal în Statele Unite ale Americii ar putea conduce la cresterea ratelor de dobandă în SUA, şi la o criză de finanţare în rest”, este de părere economistul. „Putem să asistăm şi deja asistăm la acest lucru, la o încetinire a ratei de creştere economică în 2017. Nu putem calcula creşterea potenţială, dar se consideră că aceasta este de circa 3%”, a mai spus Dăianu.  

Tag-uri: Daniel Dăianu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ