Dan Barna: Dragnea va arunca România către o revoluție dacă este adoptată ordonanța pentru amnistie

| 17 dec, 12:06

Președintele USR, Dan Barna, a avertizat Guvernul că emiterea unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere va determina ample mișcări de stradă. Barna anunță că USR se va alătura protestelor până când cabinetul Dăncilă va cădea.

"Îl avertizez pe Liviu Dragnea că PSD va arunca România către o adevărată revoluție. În urmă cu trei zile, am avut prima și ultima tentativă de a obține niște garanții de la premierul Dăncilă că nu va da o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere. Am cerut întâlnirea pentru a-i vorbi direct despre catastrofa pe care PSD o pregătește și a-i da personal, în mână, argumentele. Atât doamna prim-ministru, cât și ministrul justiției ne-au asigurat că nu intenționează să dea o astfel de ordonanță. Ne-au asigurat ferm, privindu-ne în ochi. Este limpede acum că atât doamna Dăncilă, cât și domnul Toader au mințit. Că ne-au mințit pe noi, de la USR, este mai puțin important. Că au mințit o țară întreagă este mult mai grav. Este inadmisibil", a afirmat Dan Barna, într-o postare pe Facebook.

Liderul USR susține că, în eventualitatea în care moțiunea de cenzură a opoziției nu va fi adoptată de Parlament, iar guvernul va da OUG pe amnistie și grațiere, soluția va fi protestul în stradă.

"Vom ieși în toată țara și vom sta în stradă până când guvernul PSD va cădea. Nu vom ceda nici în fața frigului, nici a gazelor lacrimogene. Vom protesta pașnic până când România îi va înlătura de la putere pe Liviu Dragnea și regimul corupt, mincinos și iresponsabil pe care acesta l-a instaurat", a anunțat Barna.

Totodată, președintele USR i-a cerut lui Klaus Iohannis să blocheze adoptarea OUG, inclusiv prin participarea la toate ședințele de Guvern.

"Reiau apelul pe care l-am făcut președintelui Iohannis, de a participa la toate ședințele de guvern în care ar putea fi adoptată această ordonanță. Dacă e nevoie să participe la toate ședințele de guvern, atunci îi cer președintelui să facă asta. Trebuie luate toate măsurile constituționale pentru a împiedica adoptarea acestei ordonanțe", a conchis Barna.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a cerut duminică guvernului să dea amnistie și grațiere dacă nu găsește alte soluții prin care să repare nedreptățile din justiție. Într-un discurs de peste o oră și jumătate la Parlament la Consiliul Național al PSD, Dragnea a atacat dur UE, companiile străine, opoziția, justiția, serviciile secrete, pe Klaus Iohannis și presa. El a revenit în mod repetat în discursul său la amnistie și grațiere și repararea presupuselor abuzuri din justiție. G4Media.ro a scris în mod repetat în ultimele săptămâni despre presiunile lui Dragnea asupra Guvernului Dăncilă pentru OUG pentru amnistie și grațiere.

Tag-uri: Dan Barna
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ