Dan Barna, după întâlnirea cu premierul desemnat: ”Nu a existat o solicitare într-un fel sau altul de a vota sau de a nu vota

| 02 mar, 22:09

Preşedintele USR, Dan Barna, spune că, în urma întâlnirii cu premierul desemnat, Florin Cîţu, şi cu preşedintele Partidului Naţional Liberal nu a existat nicio solicitare de a vota sau nu acest guvern şi o decizie în acest sens o va lua în urma discuţiei cu colegii săi şi după performanţa miniştrilor în audierile din comisii.

 

Dan Barna a declarat, luni, că a avut consultări cu PNL pentru constituirea unei majorităţi care să scoată România din criză.
“Am dat curs invitaţiei premierului desemnat şi preşedintelui PNL pentru consultări în ceea ce priveşte constituirea unei majorităţi. A fost o discuţie destul de sintetică legată de acest subiect. Lucrurile sunt în logica decisă de Curtea Constituţională şi de preşedinte în consultările pe care le-am avut, respectiv aceea de a încerca constituirea unei majorităţi care să scoată România din această criză politică. Lucrurile au fost destul de simple, obiectivul este să avem un vot în Parlament să putem merge mai departe, să ieşim din această criză în care de fapt nu se întâmplă nimic şi stăm sub această administraţie a guvernului interimar”, a afirmat Dan Barna, potrivit News.ro.
Întrebat dacă va vota acest guvern, liderul USR a spus: “Voi discuta cu colegii mei. Nu există un vot în alb în ceea ce priveşte temele din punctul nostru de vedere. O să vedem care este şi performanţa în Parlament a miniştrilor şi vom lua o decizie”.
El spune că în cadrul discuţiei cu PNL nu a existat vreo solicitare de a vota sau nu acest guvern.
“A fost cumva interesantă poziţionarea în cadrul acestei discuţii pentru că nu a existat o solicitare într-un fel saul altul de a vota sau de a nu vota acest guvern. Suntem doar în logica constituţională în care trebuie îndeplinite procedurile parlamentare necesare. Din punctul nostru de vedere pentru ieşirea din criză şi pentru stabilitate, în momentul de faţă România chiar are nevoie de stabilitate, avem perspectiva unei crize în zona de sănătate publică, nici pe partea economică nu stăm strălucit şi din această perspectivă noi credem că trebuie să mergem spre stabilitate. Am exprimat această poziţie a USR premierului desemnat. Dincolo de asta, repet şi e cumva surprinzător, nu a existat o solicitare expresă legată de vot”, a explicat Dan Barna.
Întrebat dacă USR mai vrea alegeri anticipate, Barna a precizat: “Obiectivul pe care ni l-a transmis şi preşedintele şi Curtea Constituţională este acela de a încerca să ieşim din criză şi a de a avea un guvern stabil. Dacă se va ajunge la un guvern stabil, vom avea acest lucru.dacă însă nu se va putea constitui o majoritate şi din ce se întâmplă în aceste zile şi în discuţia de astăzi e neclar lucrul acesta, vom face paşii necesari spre anticipate”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ