Dan Barna: ”Pe bombele lăsate de PSD, riscăm să ajungem într-o instabilitate bugetară dramatică!”

| 11 dec, 09:11

USR nu a primit deocamdată proiectul legii plafoanelor bugetare şi proiectul de buget, afirmă Dan Barna, care spune că există riscul ca din cauza "bombelor" lăsate de PSD România să intre "într-o zonă de instabilitate bugetară dramatică".

 

"Este una dintre priorităţi, fără îndoială (ca România să aibă un buget pentru anul viitor - n.r.) Aici nu e niciun fel de dubiu. Însă şi la buget sunt discuţii şi nu vreau să presupunem un vot în alb, în orice fel de condiţii. (...) Ar fi o premieră, nu s-a mai întâmplat (asumarea răspunderii pe legea plafoanelor - n.r.). E o discuţie dacă se poate constituţional sau nu (...) Dar perspectiva aceea în care construim un buget care scoate România din deficitul de 3% semnificativ şi ne aruncă într-o inflaţie de 7-8 ani, din care se risipesc toate economiile cetăţenilor, nu este din punctul nostru de vedere o guvernare responsabilă", a declarat liderul USR, Dan Barna, pentru Realitatea Plus, potrivit Agerpres.
El a avertizat că există un risc foarte mare ca "pe bombele lăsate de PSD în legislaţie să intrăm într-o zonă de instabilitate bugetară dramatică pentru viitorul României", pe următorii patru ani şi opt ani.
Liderul USR mai spune că până acum a văzut doar declaraţii, nu și cifre şi variante de buget dinspre Ministerul Finanţelor şi dinspre premierul Orban.
"Am văzut o proiecţie de deficit. Vrem să vedem o proiecţie a bugetului pe acest an şi perspective pe mai departe, pentru a vedea cum sunt integrate actualele reglementări, inclusiv cele de pensii, astfel încât să nu pornim într-o cascadă a inflaţiei pe care să nu o mai putem opri. Pentru că acesta e riscul major", a menţionat Barna, potrivit HotNews.ro.
Liderul USR a mai spus că, deşi a existat o declaraţie publică potrivit căreia le-ar fi fost transmis proiectul de buget, reprezentanţii USR nu l-au primit deocamdată şi că poate acesta e "undeva, în trafic".
"Încă nu a ajuns la noi, probabil e pe drum. În momentul în care va ajunge la noi ne vom exprima foarte clar punctul de vedere. (...) Sau (a fost transmis - n.r.) cu aceste servicii de curierat pe bicicletă şi poate ajunge un pic mai greu. Nu e o ironie, dar în momentul în care apar la televizor declaraţii că au avut loc consultări şi că li s-a transmis bugetul colegilor de la USR... Mă rog, poate e undeva în trafic", a adăugat Barna.
CITEȘTE ȘI: Opt măsuri pe care este construit bugetul pe 2020: de la creșterea accizei pentru țigări, până la indemnizația pentru hrană/ Deficit de 3,6% din PIB

 

Tag-uri: Dan Barna, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ