Dan Barna propune Guvernului să îl nominalizeze pe deputatul USR Cătălin Drulă pentru postul de comisar european

| 27 sep, 13:33

Liderul USR Dan Barna propune Guvernului să îl nominalizeze pe deputatul Cătălin Drulă pentru postul de comisar european, deoarece acesta are un CV ireproșabil a demonstrat de-a lungul timpului de nenumărate ori preocupare și pricepere la infrastructura de transport. Barna precizează că, din momentul în care această propunere va fi acceptată, Cătălin Drulă încetează să mai fie membru de partid.

„Am o propunere pentru guvernul României. Una care să ne salveze de jena pe care o simțim cu toții astăzi când propunerea PSD pentru postul de Comisar European pentru Transporturi a fost respinsă. Vă propun să numim un om care se pricepe. Un om cu un CV ireproșabil, care a demonstrat de-a lungul timpului de nenumărate ori preocupare și pricepere la infrastructura de transport”, a scris liderul USR pe pagina sa de Facebook.

El precizează că se gândește la deputatul Cătălin Drulă căruia i-a propus să accepte să îi înainteze public numele pentru această funcție.

„De ce tocmai el? E relativ simplu. Înainte de a fi politician, înainte de a fi userist, înainte de a fi ales în Parlamentul național, Cătălin a fost un activist pro-infrastructură. Și-a petrecut mii de ore studiind proiecte de autostrăzi, comparând, scriind analize, organizând campanii publice pentru o administrare eficientă a banilor publici destinați infrastructurii rutiere. A atras atenția când proiectele trenau, a avut curajul să recunoască când lucrurile mergeau bine, a insistat pentru integrarea României în UE și din acest punct de vedere (uitați-vă doar la o hartă a autostrăzilor europene care să cuprindă și România și veți înțelege de ce folosesc cuvântul «integrare»!). Este coerent, onest și cu o fantastică putere de muncă. Știu asta pentru că e unul dintre artizanii mai multor proiecte la care mulți români au zis «Da». Nu le enumăr aici pentru că nu promovez un membru al USR sau PLUS, ci pur și simplu un om care ia în serios fiecare proiect în care acceptă să intre”, afirmă Barna.

Dan Barna amintește că sunt doar câțiva ani de când lucra la sisteme de livrare de produse medicale cu drone care acum salvează vieți în Africa.

„S-a întors din Canada unde a făcut studiile ca să pună umărul pentru România. Are acest microb al misiunii publice și cred că trebuie să profităm. Vreau să fiu bine înțeles, din momentul în care această propunere va fi acceptată, el încetează să mai fie membru de partid cu tot ce presupune acest lucru. Va fi doar încă un român de care putem fi mândri. Va fi o pierdere pentru mine și pentru partid, dar e un câștig pentru România”, susține Dan Barna.

Cătălin Drulă, în vârstă de 38 de ani, este deputat USR în circumscripția electorală Timiș. Olimpic la informatică, a fost admis cu bursă de studii la Universitatea din Toronto, unde a continuat studiile în domeniul ingineriei calculatoarelor. A dezvoltat o altă platformă ce permite comunicarea necesarului de sânge pentru transfuzie prin telefonul mobil și livrarea acestuia prin drone la distanțe de până la 70 km, sistem devenit operațional în Rwanda. Revenit în România, s-a implicat în societatea civilă, în cadrul Asociației ProInfrastructura. În 2015, a fost numit consilier personal al prim-ministrului Dacian Cioloș pe teme de infrastructură.

În prezent, Cătălin Drulă este șeful de campanie al lui Dan Barna.

Rovana Plumb, propusă de Viorica Dăncilă pentru postul de comisar european, a fost respinsă joi la audierile din comisia juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb s-au exprimat la vot doar 6 membri, iar 15 au votat împotriva candidaturii sale. Alți doi europarlamentari s-au abținut la vot.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ