Dan Barna: ”Statul român trebuie să îşi administreze activele astfel încât acestea să producă resurse!”

| 07 iun, 17:53

Co-preşedintele USR-PLUS Dan Barna a afirmat că statul român trebuie să îşi administreze activele astfel încât acestea să producă resurse care să poată fi folosite pentru bunăstarea cetăţenilor, cum ar fi pensiile şi alte cheltuieli necesare statului.

 

Dan Barna a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că este o practică învechită a statului de a oferi în folosinţă gratuită diverse imobile sau terenuri, iar după câţiva ani acestea sunt cedate gratuit.
“Este o practică învechită din statul român şi mereu reluată de a avea anumite active, imobile, terenuri acordate cu titlu de folosinţă gratuită sau o concesiune diverselor instituţii, organizaţii şi după nişte ani de zile oferirea în mod gratuit a acestor active. În momentul de faţă, când tema importantă pentru România este cum facem reforma pensiilor, cum realizăm un fond prin care să reuşim să generăm resursele economice prin care să echilibrăm, să facem sustenabil sistemul de pensii, actuala iniţiativă din Parlament prin care vorbim de oferirea cu titlu gratuit a unui imobil în nordul Bucureştiului la Romexpo pentru o sumă de 3-400 de milioane, fără nicio licitaţie, la preţul de listă, este o iniţiativă care nu poate fi susţinută”, a afirmat Dan Barna.
El a precizat că statul român trebuie să îşi administreze activele astfel încât acestea să producă resurse folosite pentru bunăstarea cetăţenilor, potrivit News.ro.
“Ideea că statul român – şi nu doar Romexpo, sunt mai multe iniţiative care vizează lucrul acestea, de aceea chestiunea e una de politică publică – îşi oferă cu titlu gratuit în mod repetat imobile către instituţii de cult, către diverse alte instituţii, îşi oferă gratuit aceste imobile, în loc să le folosim spre exemplu într-un astfel de fond care să genereze resurse pentru sistemul de pensii, este una pe care nu o susţinem şi poziţia USR-PLUS este una foarte clară, statul român trebuie să îşi administreze activele astfel încât acestea să producă resurse care să poată fi folosite pentru bunăstarea cetăţenilor, respectiv pensii şi alte cheltuieli publice necesare statului”, a transmis co-preşedintele USR-PLUS.
Pe 31 martie, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis spre reexaminare Parlamentului actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România 335/2007, transmite Administraţia Prezidenţială. Legea prevede transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a terenurilor proprietate privată a statului aflate, până la data intrării în vigoare a legii, în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate.
Prin acest act normativ adoptat de Parlament o suprafaţă de teren de 46 hectare de la Romexpo trece din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ