Dan Barna:USR PLUS respinge orice iniţiativă de retragere a dosarului de listare a Roşia Montană din UNESCO

| 07 iul, 18:55

Vicepremierul Dan Barna a afirmat că USR PLUS respinge orice iniţiativă, indiferent de direcţia din care ar veni, de a fi retras dosarul privind Roşia Montană de la UNESCO.

„Este o discuţie Roşia Montană. A fost în Guvern prezentat un memorandum dinspre Ministerul Finanţelor. Poziţia USR PLUS este una foarte clară: respingem orice iniţiativă, din orice direcţie ar veni, de retragere a dosarului de listare a Roşia Montană la UNESCO, pentru că listarea Roşia Montană la UNSECO nu are ca afect niciun fel de blocare a statului român pentru eventuale proiecte viitoare în momentul în care tehnologia s-ar îmbunătăţi sau ar deveni una funcţională pentru mediu. Deci listarea la UNESCO nu ne împiedică pe noi ca stat român să avem în continuare un control pe legislaţia zonei respective, pentru că UNESCO nu blochează nimic, UNESCO doar asigură o protecţie şi un prestigiu unei zone unice în lume”, a explicat Dan Barna, miercuri la Parlament, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, potrivit News.ro.

Biroul de presă al Guvernului a transmis miercuri, cu privire la informaţiile lansate în spaţiul public de Greenpeace referitor la o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană şi la implicarea prim-ministrului în acest demers, că Florin Cîţu nu a înaintat nicio propunere cu privire la acest subiect şi că declaraţiile ce i-au fost atribuite sunt false.

viewscnt

Tag-uri: Rosia Montana, UNESCO
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ