Dan Barna: Vom vedea care va fi decizia Ageniei Europene a Medicamentului în legătură cu vaccinul AstraZeneca

| 16 mar, 16:39

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, că autorităţile din România vor lua decizii, dacă este cazul, în privinţa vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19, în funcţie de hotărârile pe care le va lua la rândul său Agenţia Europeană a Medicamentului. Barna a explicat că în România nu au existat efecte ”dramatice” în urma acestui vaccin.

 

”Vom vedea care va fi decizia Ageniei Europene a Medicamentului şi în funcţie de asta vom lua decizii subsecvente, dacă va fi cazul”, a declarat Dan Barna, la Digi24, luni seară, întrebat despe decizia României cu privire la serul AstraZeneca.
Vicepremierul a explicat că în România au fost doar câteva efecte adverse care se regăsesc şi pe prospect, în urma administrării vaccinului AstraZeneca.
”Din ceea ce ştiu eu, în România, nu a  fost semnalat vreun caz dramatic generat de acest vaccin. Au existat efecte adverse mai mult sau mai puţin anunţate sau existente în prospect. Tot ce ştiu sunt efecte de o zi - două, după care persoanele au revenit la starea de sănătate permanentă”, a mai declarat Barna, potrivit News.ro.
Mai multe ţări au anunţat deja suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca, după semnalarea de efecte secundare.
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va avea joi o reuniune specială pentru a decide dacă sunt "necesare" măsuri cu privire la subiectul vaccinului de la AstraZeneca contra Covid-19, estimând că avantajele vaccinului depăşesc riscurile.
viewscnt

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ