Dan Mihalache: Destinul PNL se leagă de modernizarea României și de progresul politic al țării

| 24 mai, 16:26

Consilierul prezidențial Dan Mihalache consideră că destinul PNL este legat de modernizarea României și de progresul politic al țării.

"Președintele Iohannis a dorit ca prin prezența mea aici să onoreze acest moment aniversar al PNL, un partid al cărui destin se leagă de modernizarea României, de statul național unitar român de tot ceea ce a însemnat progres politic și patriotism luminat în României. PNL e astăzi nu doar cea mai puternică forță politică, ci forța politică ce are o istorie de care poate să fie mândră, trecutul este impresionant. De PNL se leagă tot ceea ce a însemnat progresul României și dorim PNL un viitor pe măsură", a afirmat duminică Dan Mihalache, la împlinirea a 140 de ani de la fondarea partidului.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman a afirmat că la împlinirea a 140 de ani de la fondarea partidului, liberalii au de făcut aceleași lucruri ca înaintașii lor, subliniind că, în prezent, trebuie puse în aplicare documentele adoptate sâmbătă de PNL — programul de guvernare și proiectul de pregătire pentru alegerile locale din 2016.

"Dacă ne uităm cu atenție la ce aveau de făcut înaintașii noștri și ce avem noi de făcut astăzi vedem că lucrurile se repetă din păcate. Am luat-o din 1989 de la capăt, poate occidentalizarea și aducerea, atunci era modernizarea României, acum aducerea României în lumea dezvoltată, pericole din est, democrația, independența justiției, erau foarte multe lucruri care erau valabile atunci și care sunt valabile și astăzi și pentru care ne vom lupta. Acesta este motivul pentru care în cursul anului trecut am creat marele PNL prin fuziunea PNL cu PDL, o acțiune foarte importantă și care practic creează o forță foarte mare pe scena politică", a adăugat Chiliman.

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a afirmat, într-un mesaj citit de Lucrețiu Tudoroiu, că "vremea în care valorile liberale vor guverna din nou societatea este aproape". 

"24 mai este și rămâne ziua de naștere a PNL. M-am născut atunci când mai trăiau trei dintre primii conducători ai PNL. Din cei 140 de ani care au trecut de la fondarea PNL, viața mea ca ființă conștientă acoperă mai bine de jumătate. Am avut ocazia să cunosc o altfel de societate în care valorile liberale erau respectate. (...) Evoluțiile politice ale ultimilor ani mă îndreptățesc să cred că vremea în care ele vor guverna din nou societatea este aproape. PNL a rămas în cărțile de istorie, dar spre deosebire de alte partide face astăzi istorie pentru națiunea română și o face și în viitor", se arată în mesaj.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ