Dan Nica a parafat contracte europene prin programul OIPSI de 50 de milioane de lei

| 29 apr, 2013

Ministrul Societăţii Informaţionale a semnat contractele pentru 61 de beneficiari ai fondurilor europene prin intermediul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale. Potrivit ministrului Dan Nica, în decursul lunii mai aproape 2.500 de beneficiari vor primi cereri de rambursare.

Proiecte în valoare de 50 de milioane de lei privind creşterea competitivităţii economice, au fost parafate de către Dan Nica, ministrul Societăţii Informaţionale, cu 61 de beneficiari ai fondurilor europene prin intermediul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale (OIPSI).

"Prima tranşă este gata astăzi. Este vorba despre 50 de milioane de lei în proiecte semnate, mai sunt 50 de proiecte care urmează să primească finanţare",  a declarat Dan Nica.

Potrivit ministrului Societăţii Informaţionale, în decursul lunii mai aproape 2.500 de beneficiari vor primi cereri de rambursare, în timp ce, la ora actuală, gradul de angajare a cheltuielilor a ajuns la 120%.

"în mai 2012, am găsit 3.000 de proiecte nedeschise, stivuite, afişate pe toate culoarele acestui minister. Atunci, în regim de urgenţă, am cerut fonduri de asistenţă urgentă. În iulie, am reuşit să pornim o licitaţie pe care am definitivat-o în februarie 2013, pentru că suntem în ţara contestaţiilor. Îmi cer scuze în numele vechii conduceri pentru problemele create, pentru că au fost instituţii care au trebuit să aştepte. Toate proiectele vor fi finalizate", a precizat ministrul.

"Ritmul în care noi contractăm este dat de beneficiar. Celor care aşteptau din aprilie 2011, li se vor rambursa banii. Pentru toţi aceştia, cererile de rambursare sunt pregătite. 99% dintre aceste cereri sunt eronate, ceea ce duce la întârzieri nu din vina noastră, ci din cauza beneficiarilor. Avem astăzi un grad de angajare a cheltuielilor de 120% pe programul pe care îl gestionăm. Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere să gestionăm situaţia", a menţionat oficialul MSI.

Din data de 15 decembrie 2012 şi până în prezent, prin intermediul OIPSI, au fost semnate 184 de contracte, în valoare de 162.442.036 lei. Printre beneficiarii care au semnat contracte cu OIPSI, începând din 18 decembrie 2012, se află 19 spitale din întreaga ţară: Braşov, Mureş, Galaţi, Iaşi, Bacău, Dolj, Gorj şi Vâlcea. Cea mai mare valoare de proiect evaluată în această perioadă este de aproximativ 154 milioane de lei.

OIPSI este organizat la nivel de direcţie generală în cadrul MSI cu scopul de a gestiona proiectele finanţate din Fonduri Structurale în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC), prin implementarea operaţiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial /POS/ Creşterea Competitivităţii Economice.

Organismul intermediar asigură suport companiilor sau autorităţilor publice româneşti interesate să elaboreze proiecte în domeniul TIC.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ