Dan Radu Ruşanu: Astra Asigurări nu a fost controlată "aproape deloc" în cinci ani

| 18 feb, 2014

Preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, a declarat că Astra Asigurări a fost protejată de fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Daniel Tudor. Compania nu a fost controlată aproape deloc în cinci ani.

"În ultimii cinci ani, Astra Asigurări nu a fost controlată aproape deloc. A fost un control început în 2012 şi finalizat în 2013, mai precis vineri, 26 aprilie 2013, în condiţiile în care noua conducere a ASF a venit luni, 29 aprilie 2013. Noi am găsit controlul finalizat. Fosta conducere CSA a stabilit un plan de masuri eşalonat pe nouă luni, până la 31 decembrie 2013. Domnul Daniel Tudor probabil că va avea multe de răspuns. Omul Daniel Tudor a fost cel care a protejat Astra", a spus preşedintele ASF.


Tudor a condus CSA în perioada octombrie 2012-aprilie 2013 şi a fost vicepreşedinte ASF sectorul asigurarilor în perioada aprilie - octombrie 2013.

Astra este cel mai mare asigurător local după nivelul primelor subscrise în 2012 şi este controlată indirect de omul de afaceri Dan Adamescu.

ASF a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei asigurare reasigurare Astra, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ