Dan Şova: Încep lucrările la tronsoanele 3 şi 4 pe autostrada Sebeş-Turda

| 01 mai, 2014

Dan Şova, ministrul Transporturilor, a anunţat joi că pe 10 mai, la Turda, se va da ordinul de începere a lucrărilor pe loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda.

Dan Şova, ministrul Transporturilor, a anunţat joi că pe 10 mai, la Turda, se va da ordinul de începere a lucrărilor pe loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda.

"Pe 10 mai, la Turda, vom da ordinul de începere a lucrărilor pe Sebeş-Turda", a spus într-o conferinţă de presă ministrul Şova menţinând că este vorba de începerea lucrărilor pe loturile 3 şi 4.

În ceea ce priveşte loturile 1 şi 2, ministrul Transporturilor a precizat că pentru acestea s-au cerut două reevaluări ''foarte simple'', care se vor termina probabil în 5-6 săptămâni.

Ministrul a spus că nu există niciun risc să se piardă bani europeni, dacă autostrada nu va fi terminată la termen.

Dan Şova a explicat că Memorandumul care priveşte strategia de absorbţie, conform legislaţiei europene, permite ca, în septembrie 2015, văzându-se exact care este stadiul de construcţie, să se opteze pentru fazarea geografică şi tehnologică a oricărui proiect.

'Deci, dacă Sebeş-Turda nu se termină până în decembrie 2015, este suficient să spunem Comisiei Europene că până în decembrie 2015 terminăm A, B, C din această autostradă, urmând ca restul să fie finalizat din banii aferenţi lui 2014-2020. Este o procedură foarte simplă, verificarea Comisiei vine în martie 2017 şi nu se pierde niciun fel de ban. Tocmai de aceea s-a şi votat memorandumul, pentru a se vota strategia de absorbţie', a explicat Şova.

În 17 aprilie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat contractul de 'Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş -Turda' Loturile 3 şi 4. Contractul 'Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş - Turda, Lot 3, km 41+250 - km 53+700' a fost atribuit, în urma unei licitaţii deschise, Asocierii Tirrena Scavi SPA - Societa Italiana per Condotte D'Acqua SPA şi are o valoare totală de 420.511.921,44 lei fără TVA. Finanţarea este asigurată din Fonduri Europene (85%) şi fonduri de la bugetul de stat -15%.

Contractul vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor pe autostrada Sebeş - Turda (centru-vest), Lot 3, durata de execuţie a lucrărilor este de 22 de luni din care: 4 luni - proiectare, 18 luni - execuţie lucrări şi 48 de luni perioada de garanţie.

Contractul 'Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş - Turda, Lot 4, km 53+700 - km 70+000' a fost atribuit, în urma unei licitaţii deschise, Asocierii SC Porr Construct SRL - Porr Bau GmbH şi are o valoare totală de 470.004.894,83 lei fără TVA. Finanţarea este asigurată din Fonduri Europene - 85% şi fonduri de la bugetul de stat -15%. Durata de execuţie a lucrărilor este de 22 de luni din care: 4 luni - proiectare, 18 luni - execuţie lucrări şi 48 de luni perioada de garanţie.

Autostrada Sebeş-Turda are o lungime de 70 de kilometri şi o valoare estimată, fără TVA, de peste 2,481 miliarde de lei.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a anunţat, la sfârşitul lui 2013, finalizarea licitaţiei în vederea atribuirii contractului 'Proiectare şi execuţie autostrada Sebeş-Turda, Loturile 1, 2, 3, 4', precizând că preţul unui kilometru de autostradă este de şase milioane de euro.

Conform sursei citate, Lotul I de autostradă, reprezentând primii 17 kilometri, vor fi construiţi de Asocierea Impregilo SpA/Salini SpA.

Lotul al doilea, de la kilometrul 17 la kilometrul 41+250, va fi construit de Asocierea RCM Construzioni/Imob Lux Construct/Consinit/Societatea de Construcţii Napoca/Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/T Dancor RomConstruct/Shelter Construct/Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A./ Schiavo & C.SpA/Eurocerad International.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ