Şova este circumspect că se vor finaliza lucrările autostrăzii Sibiu-Orăştie în 15 noiembrie

| 09 mai, 2014

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat, vineri, după o vizită pe lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie, că este "circumspect" că lucrarea va fi terminată până la termenul din 15 noiembrie şi le-a cerut constructorilor "mai multă agitaţie pe şantier".

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat, vineri, în judeţul Sibiu, după o vizită efectuată pe lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie, că nu este mulţumit de stadiul lucrărilor, afirmând că nu vede o diferenţă faţă de decembrie 2013, transmite Mediafax.

"Specialiştii spun că respectă calendarul care s-a stabilit de comun acord cu CNADR. Eu constructor nu sunt, nu pot decât să cred, deocamdată, că nu ne-au minţit niciodată. Eu sunt circumspect, dar nu sunt inginer constructor. Să dea Dumnezeu să fie bine", a declarat Şova.

Acesta a afirmat, după consultarea cu specialişti ai CNADR, că termenul de finalizare, 15 noiembrie, nu va putea fi respectat decât dacă va exista "mai multă agitaţie pe şantier".

"Mi se pare că dacă nu vor face ce spune domnul director Cristian Andrei, adică dacă nu vor munci în schimburi prelungite şi nu vor avea utilaje serioase, nu cred că vor termina. Dar, mă rog, vor avea şi norocul unei veri lungi şi secetoase din punct de vedere al precipitaţiilor de pe zona asta, atunci ar trebui să poată lucra. Vă mărturisesc că nu îmi place foarte mult mobilizarea care este, dar dacă spun că sunt în graficul de lucrări… Luni o să verificăm la CNADR, exact care este situaţia, altfel nu îmi place nici mie, cred că nu vă place nici dumneavoastră, nu place nimănui cum arată cei şase kilometri, care sunt problematici. Dar, dacă inginerii constructori spun că sunt în grafic, o să vedem. Mie, personal, aşa ca om de pe stradă cum sunteţi şi dumneavoastră, mi-ar fi plăcut să văd mai multă agitaţie pe şantier, dar dacă aşa este graficul, sper să se respecte", a mai spus Şova.

Şova le-a cerut celor de la CNADR şi Drumuri Naţionale Sibiu să se "ţină de capul constructorilor", astfel încât termenul să fie respectat. De asemenea, Şova a promis că în "două-trei săptămâni" va reveni pe şantier pentru reevaluarea situaţiei.

Contractul cu italienii de la Impregilo - Salini pentru construcţia lotului 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu, cu o lungime de 22 kilometri, nu a fost reziliat de Compania de Drumuri, constructorii asumându-şi finalizarea lucrării fără costuri suplimentare.

Tag-uri: CNADNR, dan sova
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ