Dan Şova: Luni sau marţi desecretizăm contractul cu Bechtel

| 27 iun, 2013

Desecretizarea contractului cu Bechtel ar putea avea loc vineri, luni sau marţi, în funcţie de obţinerea unor semnături, iar apoi Corpul de control va intra la CNADNR pentru a verifica acel contract, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Coman - Şova.

'Desecretizăm contractul cu Bechtel şi aceasta se întâmplă vineri sau luni - marţi, în funcţie de nişte semnături. Este totul terminat, pregătit ordinul spre publicare, pentru desecretizarea contractului cu Bechtel. În ziua în care ordinul este semnat, Corpul de control are deja ordinul semnat de premier, intră în control la CNADNR cu obiect 'Autostrada Bechtel' şi vom avea raportul, probabil, în câteva luni pentru că nu este un lucru simplu. Două - trei luni va dura controlul', a afirmat Şova la o emisiune TV.

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine a mai declarat săptămâna trecută că desecretizarea acestui contract se va face, însă acesta este un proces laborios, care implică mai multe ministere şi instituţii.

'Desecretizarea contractului cu Bechtel se va face, dar este un proces destul de laborios, care trebuie să treacă pe la noi, pe la Ministerul Transporturilor, pe la Secretariatul General al Guvernului, pe la Serviciul Român de Informaţii şi pe la Ministerul Justiţiei. Abia ieri Ministerul Justiţiei şi-a spus opinia în legătură cu problemele de tehnică legislativă şi până probabil la finele săptămânii viitoare, cel mai târziu, contractul va fi desecretizat cel mai probabil printr-un ordin de ministru comun al nostru şi al Ministerului Transporturilor', a afirmat atunci Şova.

Potrivit ministrului delegat, contractul a fost secretizat în 2006, în mandatul lui Radu Berceanu la Ministerul Transporturilor. 

El a adăugat că, imediat după desecretizarea acestui contract, la cererea premierului Victor Ponta, Corpul de control al primului ministru va demara un control tematic la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) cu privire la cazul Bechtel şi va trata problema începând din 2003. 

'Va fi luată la puricat activitatea integrală legată de Bechtel şi, mai ales cum a fost posibil să ajungem în situaţia ca, după 10 ani de contract, să avem 52 de kilometri (de autostradă - n.r.) cu asemenea cheltuieli', a mai spus Dan Şova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ