Dan Şova: PSD nu susţine proiectul privind obligativitatea votului

| 01 sep, 2014

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, afirmă că proiectul privind votul obligatoriu nu a fost discutat în PSD şi nu este susţinut de partid.

"Am văzut informaţiile apărute în media cu privire la iniţiativa unui parlamentar PSD, în sensul introducerii votului obligatoriu. Parlamentarii au dreptul individual de a promova sau propune proiectele pe care le cred utile. Vă pot spune însă că iniţiativa este una personală. Propunerea privind introducerea votului obligatoriu nu a fost discutată în PSD iar partidul nu susţine o astfel de propunere', spune Dan Şova, conform unui comunicat.

Deputatul PSD Neamţ, Ioan Munteanu, a declarat luni, că iniţiativa sa legislativă privind votul obligatoriu este depusă la birourile Camerei Deputaţilor şi Senatului încă din luna iunie şi că va intra în curând în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Potrivit iniţiativei parlamentarului social-democrat, votul ar urma să devină obligatoriu iar cei care nu vor participa la scrutinuri vor fi amendaţi. De asemenea, pe buletinele de vot ar putea fi introdus şi un patrulater gol în care cei nemulţumiţi de toţi candidaţii să poată pună ştampila, iar votul să nu mai fie anulat.

Munteanu a adăugat că ia în considerare repetarea alegerilor în cazul în care procentul celor care ştampilează patrulaterul gol depăşeşte 50 la sută plus unu dintre voturile valabil exprimate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ