Dan Şova: Sper să convingem UDMR să voteze ordonanţa privind aleşii locali

| 28 aug, 2014

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a declarat că speră ca UDMR să susţină ordonanţa privind aleşii locali, act normativ care reprezintă 'un act de dreptate' şi 'o reparaţie morală' faţă de alegătorii USL, dar şi faţă de acei primari liberali, aleşi pe listele USL, care au militat de-a lungul timpului împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a PDL.

'Eu am convingerea că o vor susţine până la urmă pentru că este un act normativ normal, aşteptat, cerut de primarii şi consilierii judeţeni şi locali din teritoriu. Este un act de dreptate după trădarea PNL-ului faţă de USL şi faţă de alegători. PNL are 812 primari aleşi pe listele USL care au militat, în campanie, împotriva lui Traian Băsescu şi a PD-ului, după care cinci oameni din PNL au decis că e bine să se alieze cu PD-ul. (...) Nu am văzut declaraţia UDMR, dar bineînţeles că vor fi discuţii în cadrul coaliţiei şi eu sper că o să îi convingem să o voteze', a declarat joi, pentru AGERPRES, Dan Şova.

El a explicat că ordonanţa privind aleşii locali nu are probleme de constituţionalitate.

'Ordonanţa nu obligă pe nimeni la nimic, ea dă libertatea fiecărui primar să îşi aleagă locul. Nu văd niciun fel de probleme. Actul normativ nu are probleme nici de constituţionalitate, nici de legalitate. Este un act care poate reprezenta şi o reparaţie morală şi o reparaţie faţă de alegători. Este o chestiune de absolută normalitate', a mai spus Dan Şova.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, după o reuniune a grupurilor parlamentare ale formaţiunii sale, că senatorii şi deputaţii UDMR nu vor vota OUG privind aleşii locali, adoptată, joi, de Guvern.

Tag-uri: dan sova, psd, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ