Kelemen Hunor: UDMR nu va vota OUG privind aleşii locali

| 28 aug, 2014

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, după o reuniune a grupurilor parlamentare ale formaţiunii sale, că senatorii şi deputaţii UDMR nu vor vota OUG privind aleşii locali, adoptată, joi, de guvern.

'Noi, de ani de zile, spunem că este o boală cronică în politica românească migraţia politică. La nivel parlamentar nu s-a putut rezolva din cauza Constituţiei, iar la nivelul primarilor şi consilierilor locali există o rezolvare din 2006, nu neapărat unitară. Principiile noastre rămân constante, nu schimbăm acest principiu de a spune că este un flagel, un lucru care trebuie stopat. Premierul cunoaşte punctul meu de vedere, am spus că nu e bine să deschidem această posibilitate, dar el şi-a asumat. Va urma o dezbatere în Parlament, pentru că ordonanţele ajung în Parlament, iar grupurile parlamentare ale UDMR nu vor vota această ordonanţă, pentru că nu putem susţine ceva care este împotriva principiilor noastre', a precizat Kelemen Hunor.

În opinia acestuia, poziţiile diferite adoptate de UDMR şi de PSD în privinţa ordonanţei respective nu reprezintă un motiv de scandal în coaliţia de guvernare.

'Noi nu am fost vizaţi de migraţia politică în 25 de ani, nu am dat la alte partide şi nu am luat de la alte partide, acest flagel pe noi ne-a evitat. Dar ne interesează, pentru că am văzut de fiecare dată că stabilitatea politică la un moment dat poate fi schimbată din cauza migraţiei politice. Nu este un lucru bun, constructiv pentru societate. Din păcate, toate partidele politice, că vorbim de PSD, PNL sau PDL, au folosit şi se folosesc de această posibilitate de a merge din dreapta în stânga. Şi au profitat toţi, nu numai cei care se află acum la guvernare', a completat Kelemen.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a participat, joi, la o şedinţă cu grupurile parlamentare ale formaţiunii sale, neanunţată public şi desfăşurată într-un local din comuna clujeană Săvădisla.

Tag-uri: kelemen hunor, OUG, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ