Dan Suciu, despre ridicarea mașinilor parcate ilegal: Nu vom contesta decizia Curţii de Apel

| 20 apr, 18:11

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat miercuri că Executivul nu intenționează să conteste decizia Curţii de Apel Bucureşti care obligă la elaborarea unui cadru de reglementare care să permită autorităţilor locale ridicarea maşinilor parcate ilegal.

"Nu vom contesta, evident, această decizie. Aceste norme sau elemente care vizau reglementarea situaţiei erau deja luate în calcul la nivelul Guvernului. (...) Trebuie văzut care este regimul potrivit pentru implementarea lor, dacă o putem face prin hotărâre de guvern sau este nevoie de un cadru mai larg de genul proiect de lege sau, în cazul în care considerăm necesar, ordonanţă de urgenţă, pentru că luăm în calcul acest lucru având în vedere solicitările pe care autorităţile le-au adresat Guvernului pentru a crea cadrul de reglementare. Până la urmă, ceea ce poate face Guvernul este să creeze cadrul de reglementare, aşa încât autorităţile locale să poată lua decizia în cunoştinţă de cauză şi în cadrul legal pentru ridicarea autoturismelor parcate ilegal", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Întrebat dacă autorităţile locale ar putea fi obligate să utilizeze într-un scop prestabilit destinaţia sumelor care provin din amenzile pentru parcări neregulamentare, Suciu a precizat că problema trebuie analizată pentru a nu fi declanșată o "vânătoare de maşini".

Potrivit unei sentințe civile a Curţii de Apel Bucureşti ministerul Afacerilor Interne şi Guvernul sunt obligate să elaboreze şi să adopte, în regim de urgenţă, regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. Hotărârea nu este definitivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ