Dan Turturică bate câmpii. Chiar nimic despre notarul preferat al ruşilor?

| 14 mai, 2014

Dan Turturică continuă să practice o tăcere suspectă, ca să folosim o expresie dragă domniei sale, în legătură cu afacerile pe care ruşii de la Gazprom le fac în România prin intermediul fiicei lui Traian Băsescu, notarul Ioana Băsescu.

De la debutul crizei din Ucraina, tema relaţiilor dintre ţara noastră şi Federaţia Rusă a fost prezentă în fel şi chip în mass-media autohtonă, rezultatele fiind uneori din cele mai hilare. De exemplu, într-un editorial publicat marţi, ziaristul Dan Turturică încearcă să îşi convingă cititorii despre modul în care anumiţi membri ai cabinetului ar sprijini, direct sau indirect, interesele Rusiei.

Şi de această dată, Turturică revine la una din temele sale favorite, acea teorie că nivelul corupţiei existente în România la vârful statului nu face altceva decât să vulnerabilizeze statul român în faţa influenţelor ruseşti. Această teorie încorporează câteva şabloane existente în mentalul colectiv, făcând un ghiveci din care nu lipsesc interese economice personale şi influnenţa „agenturilor”străine.

Astfel, în editorialul publicat marţi, aflăm cum prin acţiunile lor, trei miniştri, Constantin Niță, de la Economie, Dan Șova, de la Transporturi și Robert Cazanciuc, de la Justiție, ar face mai mult sau mai puţin conştient jocul adversarilor României. Doar prin simpla enumerare a domeniilor manageriate de cei trei membri ai cabinetului este suficientă pentru a scoate la iveală demersul de manipulare practicat de editorialistul de la România Liberă.

În fond, vorbim de Justiţie, care este de mult în centrul dezbaterii publice din România, despre Economie, la fel de importantă, şi despre infrastructură, de care ţara noastră are atâta nevoie. Doar referindu-se la aceste trei sectoare vitale din orice ţară într-o cheie conspiraţionistă, Dan Turturică încearcă să susţină prin pseudo-argumente o teorie fantezistă ce nu are nimic de a face cu realitatea.

În schimb, editorialistul portocaliu continuă să practice o tăcere suspectă, ca să folosim o expresie dragă domniei sale, în legătură cu afacerile pe care ruşii de la Gazprom le fac în România prin intermediul fiicei lui Traian Băsescu, notarul Ioana Băsescu. Haideţi pentru o secundă să admitem că domnul Turturică are dreptate şi că cei trei miniştri ai cabinetului Ponta chiar fac jocurile ruşilor şi, pe cale de consecinţă, ar trebui sancţionaţi politic şi chiar penal. În acest caz, afacerile de sute de milioane de euro legalizate de fata cea mare a şefului statului la ce categorie intră, din moment ce respectă cam toate criteriile unui joc de influenţă practicat de ruşi la cel mai înalt nivel al conducerii României?

Spre deosebire de interpretările fanteziste făcute de Dan Turturică pe marginea deciziilor celor trei miniştri, relaţia dintre Ioana Băsescu şi Gazprom, la fel ca şi sumele de bani câştigate de notăriţa din familia prezidenţială de pe urma afacerilor ruşilor sunt mult mai evidente. Urmărind logica directorului de la România Liberă, şi Traian Băsescu reprezintă o vulnerabilitate la adresa securităţii naţionale a României, concluzie la care Dan Turturică nu va ajunge niciodată. În final, pseudo-argumentaţia realizată de Dan Turturică nu face decât să demonstreze cât de departe de realitate au ajuns jurnaliştii loiali fostei puteri care încercă din răsputeri să explice cât de rău este actualul executive.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mai, 2014
Noni Voc
Andrei Pop- baietasule- ce inseamna 'editorialistul portocaliu"? Te referi la ziaristul Dan Turturica? Crezi ca esti mai inteligent declarand asemanea injurii? Te-ai uitat in "oglinda valorilor"? Tu esti un pigmeu care ar trebui sa creasca frumos. Nu te inhaita cu politicienii. Fa analize si nu atacuri. Mai ai mult pana sa convingi.
14 mai, 2014
fan Ferenczy
am citit pe net ca Vantu a facut inchisoare pentru amenintari si santaj la adresa dlui deputat Ghita...
Dle Sultanescu,am citit ieri ca dl Ghita l-a amenintat pe Dl primar Negoita de la 3...
intrebare:s-ar putea,daca se confirma,sa aiba probleme?
as dori sa interveniti dumneavoastra la Ponta ,sa ia masuri...ca uite iar si-a bagat Basescu coada..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ