Dan Voiculescu: Justiţia confirmă că Traian Băsescu a comis fapte ilicite şi a minţit Europa

| 28 mai, 2013

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, susţine că afirmaţiile formulate de şeful statului Traian Băsescu la adresa lui, în perioada referendumului pentru demitere din iulie 2012, referitoare la presupuse ameninţări la adresa justiţiei constituie 'fapte ilicite'.

'Am primit motivaţia hotărârii Judecătoriei sectorului 5 în procesul pe care i l-am deschis lui Traian Băsescu, care mi-a atribuit, de la tribuna Parlamentului, o afirmaţie pe care nu am făcut-o niciodată (referitoare la controlul asupra justiţiei), dar pe care preşedintele suspendat a repetat-o sistematic, în ciuda faptului că i-am comunicat public că îl dau în judecată. În consecinţă, în temeiul articolelor 72, 75, 253, 1349, 1357 din Codul Civil, art. 30 alin. 5 şi art. 20 din Constituţia României, art. 8 şi 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, instanţa a decis că Traian Băsescu a comis fapte ilicite prin afirmaţiile de natură calomnioasă făcute la adresa lui Dan Voiculescu', scrie preşedintele fondator al PC marţi pe blogul său.

Potrivit lui Voiculescu, prin această hotărâre, justiţia confirmă că Traian Băsescu 'a minţit Europa', aducând prejudicii de imagine ţării.

'Aşadar, domnul Băsescu, care a minţit Europa despre o presupusă lovitură de stat, cauzând grave prejudicii de imagine naţiunii române, a încălcat Codul Civil, Constituţia României şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Trebuie remarcat curajul instanţei. Nu cred că a fost deloc uşor să îl condamne pe T. Băsescu într-un proces cu Voiculescu şi într-un dosar cu implicaţii majore pentru evaluarea adevărului despre referendumul din 2012. Un curaj excepţional al judecătorului care, sunt convins, va fi remarcat pe plan intern şi internaţional', apreciază Voiculescu.

El ataşează postării sale pe blog textul integral al motivării redactate de instanţa de judecată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ