Dan Voiculescu despre acuzaţiile din dosarul ICA: Sunt "superstiţii şi poveşti"

| 28 mai, 2013

Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, a declarat marţi la Tribunalul Bucureşti că nu a avut nicio implicare în privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), iar acuzaţiile pe care i le aduce DNA în acest dosar sunt "superstiţii şi poveşti".

"În rechizitoriu se afirmă că singura cale prin care aş fi putut să influenţez membrii de partid şi pe cei de la Institutul de Cercetări Alimentare ar fi telepatie", a mai spus Dan Voiculescu, în timpul audierii sale la Tribunalul Bucureşti.

Dan Voiculescu a declarat că a studiat rechizitoriul întocmit de procurori, dar nu a găsit elemente care să arate când, în ce mod şi în ce context ar fi săvârşit faptele, iar acuzele pe care i le aduce DNA sunt "superstiţii şi poveşti care nu au nicio bază reală".

La întrebările puse de judecătoarea Graţiela Constantin şi de procurorul de şedinţă, Dan Voiculescu a repetat în mai multe rânduri că nu a avut nicio implicare în privatizarea ICA şi că nu a avut relaţii speciale cu ceilalţi inculpaţi din dosar, inclusiv cu Gheorghe Mencinicopschi şi Sorin Pantiş.

El a subliniat că a participat o singură dată la o şedinţă a AGA de la Grivco, când Sorin Pantiş a fost desemnat ca reprezentant al acestei companii în procesul de privatizare a ICA.

Voiculescu a recunoscut că, după privatizare, a împrumutat cu peste un milion de USD Grupul Grivco pentru ca această societate, unde el este acţionar majoritar, să achite datoriile pe care ICA le avea către statul român, iar după aceea a mai dat şi alte sume de bani, deoarece Institutul nu era profitabil.

Liderul conservator i-a spus judecătoarei că abia după 3-4 ani ICA a devenit profitabil, fiind în prezent printre puţinele institute din România care îşi continuă activitatea.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul GRIVCO) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ