Voiculescu: Coabitarea Băsescu - Ponta a dat rezultate bune

| 27 mai, 2013

Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, a declarat că rezultatele coabitării Traian Băsescu - Victor Ponta pot fi considerate bune, dar nu crede că primul ministru a pactizat cu preşedintele Băsescu în dauna lui Crin Antonescu.

În opinia lui Dan Voiculescu, USL şi-a îndeplinit obiectivul de a ajunge la putere, scrie Adevărul.

"Eu sunt pentru a concilia, pentru a media, pentru a asigura o relaţie bună între Ponta şi Antonescu. În relaţia Ponta - Băsescu nu mă amestec pentru că eu înţeleg raţionamentele atitudinii lui Ponta, înţeleg raţionamentele atitudinii lui Băsescu şi consider că e o perioadă în care cei doi încearcă fiecare să-şi rezolve nevoile. Ponta să poată să guverneze cât mai liniştit, să poată să-şi facă treaba, pentru că e tânăr, are un viitor politic pe care, la vârsta asta, dacă-l ratează, e ratat pe viaţă, şi aici trebuie să fie atent. Iar Băsescu e la sfârşitul unei cariere politice, dacă ratează, iar trebuie să fie foarte atent. Deci avem doi oameni politici, unul care termină şi unul care începe. Şi oamenii ăştia sigur că au fiecare scopuri diferite", consideră Dan Voiculescu.

Totodată, preşedintele fondator al PC apreciază că această coabitare a dat rezultate bune, în special în cazul numirii procurorilor în CSM.

"Acum această politică de, să-i spunem, coabitare a dat rezultate bune, în afara acestei proiecţii de imagine, că ea ar avea la bază prietenia între Ponta şi Băsescu. Nu are. Are interesul amândurora. Ponta are interesul să performeze ca prim-ministru şi are nevoie să nu aibă frâne, piedici din partea lui Băsescu", este de părere Voiculescu.

De asemenea, Dan Voiculescu este optimist în ceea ce priveşte viitorul USL.

"USL-ul nu se rupe. USL-ul îşi continuă obiectivele, repet, aşa cum au fost ele gândite, dar ajustările de care vorbeam au ca scop tocmai să se îndepărteze pericolul ca USL-ul să se rupă", mai spune liderul PC.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ