DAN VOICULESCU, prima scriere din spatele gratiilor: Voi continua lupta împotriva lui Băsescu

| 17 aug, 2014

Dan Voiculescu afirmă duminică, într-o primă postare pe blogul său după decizia de condamnare definitivă la 10 ani de închisoare cu executare, că se bucură în continuare de cele mai de preţ libertăţi -de exprimare şi de conştiinţă, dar şi că va continua lupta împotriva lui Traian Băsescu.

'Justiţia trebuie respectată, abuzul trebuie combătut. La demnitate, onoare şi curaj nu am renunţat, nu renunţ şi nu voi renunţa. În plus, mă bucur în continuare de cele mai de preţ libertăţi: libertatea de exprimare şi libertatea de conştiinţă. Nu e uşor ca după o viaţă de muncă, efort şi responsabilitate să plăteşti pentru ceva ce nu ai făcut. În acelaşi timp, nu e greu ştiind cauza pentru care lupţi. De oriunde voi fi, voi apăra libertatea presei şi voi lupta împotriva dictaturii lui Băsescu', afirmă Voiculescu. 

De asemenea, Voiculescu se declară îngrijorat că presa din România, 'obsedată de rivalităţi, consumată de mize financiare şi politice', ratează un moment decisiv pentru garantarea propriei libertăţi. 

'Cei care au folosit cazul Voiculescu pentru a servi un sistem de presiune care a încălcat deja voinţa liber exprimată a 87% dintre români, sunt naivi şi refuză să vadă ameninţarea. Într-un asemenea sistem, drepturile civile ale fiecărui cetăţean pot fi oricând încălcate. Chiar şi drepturile celor care astăzi se bucură miop de acest august fierbinte. Cei care astăzi aleg să ignore datele obiective ale acestui abuz susţin un precedent periculos pentru întreaga societate românească. Voi continua ce am început - lupta împotriva lui Băsescu Traian şi a sistemului său dictatorial', mai spune Voiculescu. 

În 8 august, el a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea ICA, fiind în prezent în detenţie la penitenciarul Rahova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 aug, 2014
C V
Varane, iti dau un exemplu pe care te sfatuiesc sa-l si urmezi: Nelson Mandela.
Ala a stat 27 ani in puscarie, dar tu ai primiti numai 10. Te poti interesa cat primesti pentru tentativa de evadare (desigur, numai tentativa pentru ca nu ne permitem sa te pierdem!) si, cu putin noroc, poti depasi performanta lui Mandela.
Succes!
18 aug, 2014
PEDAGOGUL
LA PARNAIE CU BASESCU
Pentru toate infractiunile pe care le-a comis piratul Basescu trebuie sa ajunga de urgenta la puscarie.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ