Voiculescu către Băsescu: Să lăsăm judecătorii să-şi facă datoria conform legii şi propriei lor conştiinţe

| 16 sep, 2013

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, îl acuză pe şeful statului, Traian Băsescu, că încearcă să influenţeze justiţia şi îi transmite că în România sunt judecători independenţi care trebuie să condamne pe bază de probe, nu pe baza supoziţiilor sau dorinţei cuiva.

''Are dreptate presa când îi cere lui Băsescu Traian: 'Jos mâinile de pe justiţie'. După ce s-a informat de dosarul ICA-Telepatia şi a aflat că în acest dosar nu sunt niciun fel de probe directe sau indirecte, mărturii, declaraţii ale martorilor, indicii materiale - deci nimic împotriva mea, Băsescu încearcă o nouă presiune pe justiţie printr-o declaraţie publică unde afirmă: 'Completele de judecată anchetează, judecă şi condamnă'. De unde ştii tu, Băsescu Traian, că după anchetare şi judecare urmează cu necesitate o condamnare? Poate fi şi achitare. Sau prin această antepronunţare vrei să influenţezi justiţia? Nu uita că în România sunt judecători independenţi care trebuie să condamne pe bază de probe, nu pe baza supoziţiilor sau dorinţei cuiva. Să lăsăm judecătorii să-şi facă datoria conform legii şi propriei lor conştiinţe'', scrie Voiculescu luni într-o postare pe blogul său personal.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat luni, la Forumul European al Diplomaţiei Publice, 'propagarea' ideii că justiţia din România nu ar fi independentă faţă de factorul politic.

'Noi ne denigrăm propriile instituţii de dimineaţa până seara şi nu o fac oameni neinstruiţi, ci oameni cu responsabilităţi uriaşe. Vedem cum suntem supăraţi că o instituţie ca DNA sau completele de judecată anchetează, judecă, condamnă şi atunci spunem persoana X este cea care a pus să mi se facă un dosar, când de fapt pur şi simplu instituţii ale statului îşi fac treaba. Dacă noi propagăm asta, cum să ne creadă cei din afară că Justiţia din România este independentă?', a spus preşedintele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ