Dăncilă, avertizată la Bruxelles să respecte statul de drept. Ce a răspuns premierul

| 07 feb, 13:41

Nu este prima dată când înalți oficiali UE îi atrag atenția premierului Viorica Dăncilă să nu facă pași înapoi în combaterea corupției și în consolidarea statului de drept în România. Ca de fiecare dată, Dăncilă se face că nu înțelege și spune că Guvernul pe care îl conduce este acuzat pe nedrept.

Statul de drept este respectat în România, a dat asigurări miercuri premierul Viorica Dăncilă, la Bruxelles, în cadrul sesiunii plenare a Comitetului European al Regiunilor.

"În România este respectat statul de drept. Şi am să repet ceea ce a spus preşedintele Comisiei Europene - în orice stat membru, statul de drept, drepturile cetăţenilor şi lupta anticorupţie trebuie să primeze. Eu, ca prim-ministru, trebuie să am în vedere toate aceste aspecte şi vă garantez că atât lupta anticorupţie, cât şi statul de drept, dar şi drepturile cetăţenilor vor fi pentru mine o prioritate. Legat de ceea ce a spus Comisia de la Veneţia - vreau să vă spun că Guvernul României nu a dat decât o singură decizie pe Justiţie, o singură ordonanţă de urgenţă a Guvernului României pentru a pune în practică recomandări ale Comisiei de la Veneţia. În rest, toate aceste acuze referitoare la Guvernul României, la faptul că nu punem în vigoare anumite aspecte nu sunt demonstrate de realitate", a spus premierul, scrie agerpres.ro.

Premierul Viorica Dăncilă spune că a discutat cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader legat de ordonanţa ce vizează completurile de cinci judecători, dar că nu va intra în discuţie săptămâna aceasta, acum fiind prioritar bugetul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ