Dăncilă: Birchall a exprimat o poziție personală în cazul Secției Speciale

| 19 sep, 09:06

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri seara că Ana Birchall a exprimat opinii personale în privința Secției speciale, dar ea nu va da nicio OUG privind această instituție.

"Am discutat cu Ana Birchall, cum am discutat și cu restul miniștrilor. A fost poziția Anei Birchall în persoană, nu a ministrului Ana Birchall. Având în vedere că ocupă un portofoliu, eu cred că nu putem să ieșim în spațiul public cu propriile păreri pentru că ar fi luat la pachet cu poziția Guvernului. Sunt afirmațiile ei, personale. Nu vom da niciodată o OUG care să desființeze Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, care să intervină în justiție", a completat Dăncilă.

Referitor la succesorul lui Birchall, premierul și-ar dori o persoană din rândul magistraților.

"Nu pot să spun persoana. Mi-aș dori să merg cu o persoană tot din rândul magistraților, care să înțeleagă sistemul și care să aibă multă credibilitate în rândul magistraților. De aceea am și propus-o pe Dana Gîrbovan. Cred că vom veni tot cu o persoană din rândul magistraților, nu cineva înregimentat politic, pentru că eu cred că tărie că politicul nu mai are ce căuta în justiție", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat marţi, în plenul CSM, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister nu susţine funcţionarea Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie în această formă.

     

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ