Dăncilă, despre revocarea miniştrilor: Preşedintele ne-a spus că nu va lua nicio decizie până săptămâna viitoare

| 07 dec, 09:56

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va fi sesizată, vineri, Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat-o că încă mai analizează situaţia numirilor celor doi miniştri şi nu va lua o decizie până săptămâna viitoare.

Premierul Viorica Dăncilă a explicat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis, cel care i-a spus că încă analizează remanierile propuse de PSD și până săptămâna viitoare nu va oferi niciun răspuns. Viorica Dăncilă a anunțat că, vineri, coaliția va sesiza Curtea Constituțională pentru un conflict interinstituțional cu președintele.

"Domnul președinte ne-a spus că încă analizează și nu va lua nicio decizie până săptămâna viitoare (...) Președintele a spus că o să mai analizeze până săptămâna viitoare. Dacă îmi dădea o dată, vă spuneam.", a declarat Viorica Dăncilă.

"Nu știu dacă încalcă Constituția. Probabil și dumnealui este documentat și va acționa în așa fel încât să nu încalce Constituția, dar dincolo de asta, importantă este responsabilitatea pe care o avem acum cu toții, înainte de preluarea președinției Uniunii Europene.

Nu este un examen pe care îl dă Guvernul sau Viorica Dăncilă, este un examen pentru România. Vom fi toți judecați după rezultatele pe care le vom avea.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că încă nu a finalizat analiza privind remanierile, iar despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective, preşedintele a replicat: ”Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

UPDATE. Premierul Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament, acolo unde participă la o ședință în biroul lui Liviu Dragnea. Social - democrații discută, astăzi, despre remanierile din Guvernul Dăncilă, dar și despre strategia pe care o vor aplica dacă președintele Klaus Iohannis va tergiversa numirea de noi miniștri la Dezvoltare și Transporturi.

UPDATE: Social-democraţii vor avea pe 16 decembrie două reuniuni de partid - Consiliul Naţional şi Comitetul Executiv Naţional, au precizat joi surse din partid.

Potrivit surselor citate, pe 16 decembrie urmează să fie ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi se vor organiza departamentele, conform Agerpres.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional va candida fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor. Departamentele vor funcţiona "ca un fel de Guvern paralel", au menţionat sursele citate.

Cele două reuniuni vor avea loc la Bucureşti, iar secretarul general al PSD a făcut deja invitaţiile către membrii CExN şi ai Consiliului Naţional.

Liderii coaliţiei de guvernare - Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu - au decis miercuri seară ca această sesizare să fie făcută, au arătat sursele citate de Agerpres.

Dăncilă şi Dragnea se vor întâlni joi în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Totodată, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se întâlnesc pentru a găsi o soluţie juridică pentru deblocarea situaţiei de de la Ministerul Transporturilor, care de joi rămâne fără ministru, au precizat sursele citate.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat miercuri că remanierile din ultima perioadă nu au fost făcute pentru o mai bună guvernare, ci "de ochii lumii", precizând că nu a finalizat încă analiza propunerilor de la Ministerul Dezvoltării - Olguţa Vasilescu - şi Ministerul Transporturilor - Mircea Drăghici.

Şi bugetul de anul viitor se află în discuţia social-democraţilor. Duminică, liderul PSD, Liviu Dragnea, consilierul premierului Darius Vâlcov şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vor avea o întâlnire pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul viitor, au mai arătat sursele citate.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ