Dăncilă, față în față cu Iohannis la Cotroceni chiar înainte de moțiunea de cenzură

| 27 iun, 11:07

Premierul Viorica Dăncilă participă miercuri dimineață, înainte de moțiunea de cenzură din Parlament împotriva Guvernului pe care îl conduce, la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) convocată de președintele Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT pentru data de 27 iunie, la ora 10,30. Ședința va avea loc la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a anunţat în urmă cu două săptămâni, când se afla în vizită în Polonia, convocarea unei şedinţe speciale a CSAT, înaintea summitului NATO.

Chiar daca initial nu figura pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), subiectul Rosia Montana a fost inclus pentru dezbaterea in sedinta de miercuri, la solicitarea premierului Viorica Dancila, potrivit unui raspuns dat de Administratia Prezidentiala, pe 13 iunie, la socitarea Mediafax.

"Presedintele este preocupat de subiectul Rosia Montana. Subiectul a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei CSAT din 27 iunie", a adaugat, la momentul respectiv, Presedintia.

Pe ordinea de zi a sedintei de miercuri a CSAT sunt incluse si subiecte referitoare la obiectivele Romaniei pentru Summitul NATO de la Bruxelles, din perioada 11 - 12 iulie si fortele armate ale Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, in anul 2019.

Summitul NATO de la Bruxelles se va desfăşura pe 11-12 iulie şi la acesta va participa şi preşedintele SUA, Donald Trump.

"România abordează aceste chestiuni la modul cel mai serios şi în lumina deciziilor extrem de importante care se vor lua la Summitul NATO am decis să convoc o şedinţă specială a CSAT, o şedinţă dedicată pregătirii pentru acest summit", a anunţat preşedintele pe data de 8 iunie, în Polonia.

"Relaţia transatlantică este nervul central al democraţiei pe care noi o trăim şi o consolidăm în statele noastre. Indiferent de sincope temporare trebuie să mergem împreună mai departe. Nu există nicio alternativă. NATO e de departe cea mai puternică alianţă care a existat vreodată şi a reuşit să păstreze pacea în Europa de multe decenii", a declarat Klaus Iohannis la Varşovia.

La momentul la care a convocat CSAT-ul, Iohannis nu știa că ziua va coincide cu testul din Parlament al Guvernului Dăncilă. Moțiunea de cenzură nu produce însă multă emoție în PSD, în condițiile în care șansele să treacă sunt minime.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ